Nátierka z koreňovej zeleniny (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Túto nátierku robím z rovnakého dielu nastrúhanej surovej mrkvy, petržlenu, celeru a posekanej cibule. Dochutím soľou, mletým čiernym korením, citronovou šťavou. Pridám kyslú smotanu v množstve, aby vznikla konzistencia nátierky a dobre premiešam. Nechám v chladničke asi hodinu odležať a natieram na pečivo. Je to ľahká, rýchla nátierka veľmi osviežujúcej chuti, vhodná aj pre diabetikov a vegetariánov.

1 dávka
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si potrebné suroviny.
  2. Na jemnom strúhadle som nastrúhala petržlenový koreň,...
  3. celer a...
  4. ...mrkvu.
  5. Pripravila som si citronovú šťavu.
  6. Cibuľu som pokrájala na jemno.
  7. Zeleninu som dala do misky, osolila, okorenila mletým čiernym korením, dochutila citronovou šťavou a dobre premiešala.
  8. Pridala som kyslú smotanu. Kto nemôže smotanu, použije nízkotučný biely jogurt.
  9. Všetko spolu som dobre premiešala, ochutnala a dala som nátierku na 1 hodinu do chladničky odležať, aby sa prepojili chute.
  10. Upiekla som čerstvé žemle, na ktoré som natierala hotovú nátierku. Podávala som s citronovým čajom ako ľahkú večeru.