Nátierka z koreňovej zeleniny (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Túto nátierku robím z rovnakého dielu nastrúhanej surovej mrkvy, petržlenu, celeru a posekanej cibule. Dochutím soľou, mletým čiernym korením, citronovou šťavou. Pridám kyslú smotanu v množstve, aby vznikla konzistencia nátierky a dobre premiešam. Nechám v chladničke asi hodinu odležať a natieram na pečivo. Je to ľahká, rýchla nátierka veľmi osviežujúcej chuti, vhodná aj pre diabetikov a vegetariánov.
1 dávka porcia |
15 minút príprava |
Postup
- Pripravila som si potrebné suroviny.
- Na jemnom strúhadle som nastrúhala petržlenový koreň,...
- celer a...
- ...mrkvu.
- Pripravila som si citronovú šťavu.
- Cibuľu som pokrájala na jemno.
- Zeleninu som dala do misky, osolila, okorenila mletým čiernym korením, dochutila citronovou šťavou a dobre premiešala.
- Pridala som kyslú smotanu. Kto nemôže smotanu, použije nízkotučný biely jogurt.
- Všetko spolu som dobre premiešala, ochutnala a dala som nátierku na 1 hodinu do chladničky odležať, aby sa prepojili chute.
- Upiekla som čerstvé žemle, na ktoré som natierala hotovú nátierku. Podávala som s citronovým čajom ako ľahkú večeru.