Nátierka z červenej šošovice
Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 21. novembra 2017
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 21. novembra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
13 g |
|
8 g |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
čerstvý |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Červenú šošovicu uvaríme – 10 minút – a scedíme. Na olivovom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlak a krátko opražíme. Potom pridáme karí, papriku, cesnak, soľ a krátko opražíme.
- 2
Zmes zmiešame s uvarenou šošovicou a rozmixujeme na hladkú kašu. Do vychladnutej zmesi vmiešame posekaný koriander a citrónovú šťavu.
Tiež nátierka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu