Šošovicová nátierka
Šošovicová nátierka

Nátierka z červenej šošovice

Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 21. novembra 2017
Nátierka z červenej šošovice
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
13 g
8 g
2 strúčiky
2 PL
2 PL
 čerstvý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Červenú šošovicu uvaríme – 10 minút – a scedíme. Na olivovom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlak a krátko opražíme. Potom pridáme karí, papriku, cesnak, soľ a krátko opražíme.

  2. 2

    Zmes zmiešame s uvarenou šošovicou a rozmixujeme na hladkú kašu. Do vychladnutej zmesi vmiešame posekaný koriander a citrónovú šťavu.

Diskusia k receptu

haji
Bezva nátierka, jednoduché suroviny i postup, efektní foto. Povedený receptík!
atulienka
Natrieť na hrianku, k tomu zázvorový čaj a večera v zime pri delenej strave je pripravená. Vďaka za receptík, potešil ma.