Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Inšpirácia z blogu Lylli-cool, kedže som sa chystala robiť ajvar, tak som jednou cestou
upiekla papriky aj na nátierku, nenáročná na suroviny, prekvapivá chuťou
60 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Fazuľu deň vopred namočíme a osolíme,pridáme bobkový list a uvaríme do mäkka. Ak sa Vám nechce variť, tak môžete použiť aj konzervu v slanom náleve. Množstva papriky sa nezľaknite, väčšina pôjde na ajvar aj feferónov je viac ako v návode, ale ja pikantné ľúbim :)
- Papriku poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200st. pečieme 35-40 minút, pokým nemá čierne pľuzgiere...papriku zabalíme do fólie a necháme spariť, aby sa dobre šúpala z kože. Po očistení papriky Vám z nej ostane asi 250-300 g.
- Fazuľu scedíme, pridáme kože zbavené papriky, nakrájané feferóny a sušené paradajky, sezamovú pastu, olej, soľ a korenie..
- Premiešame a rozmixujeme...
- K tejto nátierke sa priam žiada nejaké čerstvé pečivo a tak si podľa jedného z mnohých skvelých receptov pripravíme bagety...Skúsila som celozrnné s trochou semienok.
- Nakysnuté ich do chrumkava upečieme v horúcej rúre.
- A tu už len odmena za vykonanú prácu. Ak vyskúšate budem rada ak Vám bude chutiť. Pekný večer Vám...