Bagety fotorecept

egreska - fotkaegreska, 18. augusta 2010
Bagety (fotorecept)
Foto: egreska

..tento recept patrí medzi náročnejšie na čas, ale kto má chuť a čas experimentovať,tak nech sa páči :-))

Suroviny

500 g
350 ml
1/2 čl
10 g




Postup

  1. 1

    Ak máte, tak odporúčam zneužit pekarničku .Vodu s mukou zmiešame a nechame stat 20 minut.

    Bagety (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridame droždie a sol,dobre premiešame.Nechame 20 minut stat.

    Bagety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Znovu premiešame a nechame dalšich 20 minut .

    Bagety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A znovu to zopakujeme...Tu vidíte ako sa cesto zmenilo,je hladké,pružné a mäkké..

    Bagety (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme ho do uzatvaratelnej misky a odložíme do chladničky na 20 hodín. Dobre čítate :-))

    Bagety (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pekne v chladničke nakyslo.Je samá bublinka.

    Bagety (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto rozdelíme na pomúčenom papieri na tri bagety.Nechame prikryte 1 hodinu. Pomúčte aj vrch bagiet.

    Bagety (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ruru si vyhrejeme na 220 st aj s plechom.Potom bagety preneste aj s papierom na ten horuci plech.Ked ich tam šupnete,vhodte na spodok rury par kociek ladu ,teplotu znížte na 190-200 st.A pečieme asi 20-25 minut do chrumkava.Nechame vychladnut na mriežke.

    Bagety (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ak sa odhodláte ,tak prajem dobrú chuť :-))

    Bagety (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

alexdidi
Tvoje bagety sú úžasné, ale piecť ich nebudem...príliš veľa práce a dĺho, keďže takmer za rohom si v Bageterii kúpim čerstvé,ešte teplé....kto nemá tú možnosť, tak sa možno odhodlá...opakujem, tvoje sú perfektné
evusik
tak to už áno, vyzerajú úžasne a recept určite vyskúšam.... ja mám teraz práve v trúbe pletenky, uvidím ako sa podaria.... tie tvoje bagetky vyzerajú ako pravé francúzke, neviem sa vynadívať :-)
evusik
chcem sa ešte spýtať, keď si vytiahla cesto z chladničky, už si ho len natiahla na rozdelila na 3 pásy- bagety? alebo si cesto premiesila, rozdelila na 3 bochníčky a tie vyšúľala na bagety?
egreska
@evusik len som ho rozdelila a vytvarovala bagety,už som nemiesila ,som sa bala že poruším tie bublinky.. @alexdidi no presne, toto nie je recept na každodenne pečenie , ale príležitostne sa da vyskušat :-)) s týmto sa treba doslova vyhrať ..
evusik
aj som si myslela, podľa fotiek to tak vyzerá, díky, už sa teším keď budem piecť
babidka
pekna praca :-) a cas mi nevadi , uz mam odskusane / na podnet @honestky / ze takto zdlhavo kysnute cesto je skutocne velmi dobre - skor lahodkove :-)
sjuz
nádherné :), egreska - úplne sa mi slinky zbiehajú! ukladám do kk, snd niekedy urobím...
samanka
@Egreska bagetky sú krásne...až sem cítim tú vôňu...a myslím, že nie sú až také prácne, veď tých 20 hodín sú v chladničke. Určite ich v nedeľu upečiem a pripravím synovi skvelé raňajky
egreska
dakujem žienky, s pekarničkou to nie je pracne ,je to len vypnut -zapnut a sledovat čas..ale ručne by sa mi to určite nechcelo robit :-))
honestka
AJ ked Tvoje bagety vyzeraju ukzakovo EGRESKA, piect nebudem, ja ich tiez kupujem este casto horuce z obchodu na rohu- a mame ich aj vela celozrrnych druhov.
Kto vsak nema k takym pristup, urcite vyskusa recept, lebo nie je vobec narocny.KRASA!
coldbery
Bagety mám rada,ale budem ich naďalej kupovať...sú úžasne a božský vyzerajú...myslím tie tvoje...domáce su domáce....klobuk dole pred tebou :-)))
zitar
ja sa asi odhodlám, veď aj cesto na pagáče trikrát prekladám po 15 minútach....
babav
@egreska , obdivuhidne bagetky,ale este viacej ich povodkyna,velmi sikovne stvorenie!Su ako z prvotriednej pekarne!
tetadena
určite vyskúšam, nestačilo by ráno zamiesiť a večer piecť?
egreska
dakujem pekne @babav :-)) @tetadena ked už ,tak ja by som to urobila naopak večer zamiesila a rano piekla ,lebo bagetky su najlepšie čerstve..ak vyskušaš tak daj prosím vediet ako to funguje :-))
stefani11
Sú veľmi krásne,chcela by som ich vyskúšať,len by som sa chcela spýtať,keď ich budem miesiť v pekárničke,tak keď to premiesi ,vypnúť pekárničku na 20 min.potom zasa zapnúť a pokračovať v tom programe,ďálej ,alebo znova nastaviť miesenie od začiatku.Ďakujem.
marienka44
Ja by som hned do muky zamiesila susene drozdie a nepridavala nakoniec. Tuk do cesta nejde?
egreska
@stefani , program nadstavím na cesto a za každým premiešaním ho vypnem a potom zase zapnem..@marienka určite by si tym nič nepokazila,ale robila som presne podla receptu,tak som to dodržala..tuk tam nejde .
evanaaa
Keď som ich zbadala, len som si povedala: júúúúj, a preglgla. Myslím, aj tá robota sa oplatí, a ten čas - kým je to v chladničke, my odpočívame a miesenie rukami - aj iné kysnuté cestá sa musia dôkladne miesiť. A keďže tam nejde tuk a vajcia, je to zdravé " vodové " pečivo.
tetuska
recept ma veľmi potešil, vyzerajú vynikajúco...
sovka62
Už som vyskúšala pár tvojich receptov a presvedčila som sa na vlastnej koži, že troška sa ponamáhať nevadí, pretože výsledok stojí za to. Áno, bagety i iné pečivo sa dajú kúpiť, veľmi dobré, chrumkavé, ale chutné len dovtedy, kým neskúsiš domáce podľa Egreškinho receptu. Potom už je cítiť ten rozdiel. Takže ja ich určite budem piecť a určite nie raz. Ďakujem za ďalší dobrý recept.
egreska
@evanaaa v podstate maš pravdu :-)) @sovka juuuj tolko komplimentov si ani nezaslužim,dakujem..dufam len že ti budu chutit ..
bozulka
Ale zaslúžiš.Ja som piekla francúzsky chlebík a bol výborný a teraz vyskúšam aj bagetky.
kucharronald
Toto musím skúsiť :) Vyzerajú skvelo! len sa ich troška bojím :) ale dúfajme, že vijdia...zajtra spravím cesto...keď by som chcel postupovať podľa postupu, mal by som začať okolo tej 13:00 aby som mal ráno o 10:00 hotové :) alebo ich spravím v sobotu a prekvapím rodičov, že som ,,kúpil" u nás v obchode bagety :D len aby vyšli! :)
cistinka
Dnes som ich robila druhýkrát...sú výborné, ďakujem za super recept. Robím ich vždy zo soboty na nedeľu, vtedy mám čas sa hrajkať :-)) A robila som ich dokonca aj cibuľové a sú výborné, len som trocha upravila suroviny kôli cibuli...


jerica
Tu je výsledok,čo som písala tak som aj upiekla,výborné:-)) Tvoje sú ale krajšie.


1x lianka
renulienka
....@egreska ,neviem ci som zle odmerala vodu alebo muku, ale cesto som mala riedke a bagetky z neho veru nesli spravit, tak dosla na rad improvizacia a miesto bagetiek bol chlebik, ale teda bol v y n i k a j u c i , take oka mal ...no lepsie povedane, ani chlebik to nebol, skor taka ,,tucnejsia,, placka, ale fakt chutnaaaaa...mnam...zajtra zamiesim a pozajtra skusim bagetky, tak uvidime, ci sa podaria na druhy pokus;-)
julica
Sú úžasné! Práve sme s priateľom sprášili asi polovicu - ako nič :) Nechala som ich kysnúť asi 13 hodín, droždia som dala o málinko viac, takú jednu malú lyžičku. Ďakujem za super recept, po ktorom nepáli záha - vďaka troške droždia.
1x lianka
julica
Už mám zamiesené ďalšie - a rovno dvojitú :)
egreska
dakujem všetkým ,ktorí skúšate moje receptíky ,nestíham odpisovat jednotlivo ale velmi ma to teší :-))
havino
no prosím ani tento recept nemám, ukladám a aj námahu si veru dám, stojí mi za takéto parádnice, krásne @egreska
pulsatilka
dievčatá nemám pekárničku. myslíte, že cesto bude rovnako dobré, ak bude v bodoch 1-5 spracované klasicky? vyzerá to lákavo, mňam.
egreska
@pulsatilka treba to dobre vymiesit ,ručne som to ešte nerobila ale môžeš skusit ,isto sa ti podaria :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia