Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 2. októbra 2014

Inšpirácia z blogu Lylli-cool, kedže som sa chystala robiť ajvar, tak som jednou cestou upiekla papriky aj na nátierku, nenáročná na suroviny, prekvapivá chuťou

60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
250 g suchá
100 g sušené
1 PL
3 ČL
4-5 ks
2 PL
 štipka čerstvo mleté




Postup

  1. 1

    Fazuľu deň vopred namočíme a osolíme,pridáme bobkový list a uvaríme do mäkka. Ak sa Vám nechce variť, tak môžete použiť aj konzervu v slanom náleve. Množstva papriky sa nezľaknite, väčšina pôjde na ajvar aj feferónov je viac ako v návode, ale ja pikantné ľúbim :)

    Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriku poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200st. pečieme 35-40 minút, pokým nemá čierne pľuzgiere...papriku zabalíme do fólie a necháme spariť, aby sa dobre šúpala z kože. Po očistení papriky Vám z nej ostane asi 250-300 g.

    Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Fazuľu scedíme, pridáme kože zbavené papriky, nakrájané feferóny a sušené paradajky, sezamovú pastu, olej, soľ a korenie..

    Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Premiešame a rozmixujeme...

    Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K tejto nátierke sa priam žiada nejaké čerstvé pečivo a tak si podľa jedného z mnohých skvelých receptov pripravíme bagety...Skúsila som celozrnné s trochou semienok.

    Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakysnuté ich do chrumkava upečieme v horúcej rúre.

    Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A tu už len odmena za vykonanú prácu. Ak vyskúšate budem rada ak Vám bude chutiť. Pekný večer Vám...

    Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

kukulienka71
pekný recept, krásne fotky, ako obvykle! Fazuľovú nátierku robievam, sem-tam s mäsom, aj rajčiny som minule dala, ale papriku ešte nie, tak skúsim podľa teba;-)
zolik
Pekna natierka a aj ma laka. Tie supky z fazule sa uplne rozmixuju? Alebo zostanu kusky?
zuzanka1367
@kukulienka71 ďakujem Ti pekne, veď ja som aj trochu hľadala, či tu taká nieje...@methi ja na oplátku vyskúšam tú Tvoju vyzerá veľmi chutne...@paploska vďaka budem rada ak sa ozveš ako Ti chutila...@zolik mám taký obyčajný mixér a šupky boli rozmixované, fazuľa bola uvarené do mäkka...
mijaita
Nemám fozole rada, ale takhle zpracované se mi líbí. Trochu se mi nezdá ta tahina v pomazance, ale budu dávat vše postupne, uvidíme co to udělá. Hezká pomazánka!
afataga
vyzera super, len feferonky by som nahradila chilli, lebo feferonky stipu 2x :-), ani ta bageta nevyzera na zahodenia :-)
jerica
Recept pre mňa ako na zavolanie, papriky sú ešte aj na koreni, nič nebráni si vyskúšať tvoju ponuku :-) určite si ukladám :-)
salinka
Každý rok robievam fazuľový šalát s lečom, ale toto bude asi úplne iná chuť. Paráda, aj tie bagety:-)
zuzanka1367
Ja som ju skúsila zasterilizovať, dám vedieť, či sa nekazí...čerstvá vydrží v chladničke 4-5 dní.
mijaita
@zuzanka tak jsem pro hosta i sebe udelala tuhle tvoji pomazanku. Jak jsem predeslala, nemylila jsem se, ta tahina mi tam urcite nesedla (zkusila jsem v malinkem mnozstvi). Bez tahini vyborna, i kdyz ja fazole fakt nemusim. Upekla jsem si svoji ciabattu se seminkama chia. Bílé vínko, prijemna atmoska u tve pomazanky. Díky!


zuzanka1367
@mijaita ,ďakujem za Váš príspevok aj s krásnou fotkou, toto sú momenty, pre ktoré stojí za to sem pridávať recepty... s chia semienkami som ešte nepiekla, je na čase vyskúšať.
1x lianka
lyza
Mila zuzanka1367,
recept na tvoju nátierku sa mi veľmi páči a rada ho vyskúšam, len mám zopár otázok:
1.) 400g červená paprika - je myslená kápia?
2.) Tvoja veta: "Množstva papriky sa nezľaknite, väčšina pôjde na ajvar..." teda koľko gramov mám použiť na pomazánku?
3.) Rada by som ťa poprosila tiež recept na celozrnné bagety ;)
Za odpovede ďakujem a prajem pekný deň ;)
zuzanka1367
@lyza na nátierku je použité 400 g hrubostenej červenej papriky, ja som použila papriku, ktorá je špicatá, je to vidieť na 1 obrázku, môžeš použiť aj kápiu. Množstvo papriky je uvedené v surovinách:) bagety som piekla podľa tohto receptu a pridala som do nich semienka a 1/3 múky som nahradila celozrnnou:  varecha.pravda.sk/recepty/bagety-fotorecept/9047-recept.h...

Dúfam, že som pomohla, ak nie ozvi sa...
luckaprima
Nádhera, úplne na zožratie obrázky aj suroviny a vysledok. Tie bagety vysoko preskočili pôvodný recept, určite vyskúšam :) a myslím že aj zaradím toto celé do kuchyne pravidelne
zuzanka1367
@luckaprima ,akú starinku si vyhrabala :) bagety už pečiem kváskové, ale túto nátierku som dávno nerobila, ďakujem za primomenutie, budem rada, keď sa u Vás udomácni, napíš či nesklamala, ďakujem za pekné slová...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia