Náš kotlíkový guláš (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Keď nám už skončilo leto, začala jeseň, využili sme ešte jednu krásnu slnečnú nedeľu na varenie v prírode. Tu je náš kotlíkový guláš. Ale píšem náš ako si ho pripravujeme a veľmi nám chutí.

120 minút
príprava

Postup

  1. Očistíme a nakrájame si cibuľu ja som nastrúhala na WS krájači. Mäso sme mali celé baranie stehno. Manžel ho vykostil, odblanil, obral od mastného a pokrájal na kocky.
  2. Do kotlíka sme priliali trochu oleja a pridali bravčovú masť a nechali sme speniť cibuľu.
  3. Keď sme cibuľku mali, pridali sme mäso trochu posolili a nechali dusiť.
  4. Pokiaľ sa nám mäso dusí si pokrájame a pomelieme zelenú papriku a pripravíme si hubový prášok.Poznámka.: Moja rodina nemá rada keď pláva paprika a celé huby tak to melieme.
  5. Papriku a koreniny pridáme k polovici udusenému mäsu.
  6. Očistíme a pokrájame si zemiaky a k hotovému mäsu pridáme zemiaky, podlejeme vodou a necháme zemiačiky uvariť. Tu sú hlavný kuchári. Na koniec pridáme pretlačený cesnak a ak treba dochutíme.
  7. Tu je už uvarený necháme ho asi tak necelú hodinku vychladnúť a prejsť chuťou a môžeme papať.
  8. Nestihla som fotiť von pri jedení tak som fotila už len dnu. Vnučke veľmi chutil.