Náš domáci kečup (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Tento rok je veľmi požehnaný, čo sa týka úrody. Okrem leča, pretlaku, paradajkovo-cesnakovej pasty dnes varím aj kečup. Recept mám od svokry, spolu s ňou som ho varievala. Naposledy som ho varila, keď boli deti malé. Paradajok je veľa, tak hor sa do toho :-)

Suroviny

Postup

  1. Nakrájame si paradajky, papriku, jablká a cibuľu na menšie kúsky a varíme cca. 1 hod na miernom plameni.
  2. Potom zmes trochu rozmixujeme a prepasírujeme.
  3. Do prepasírovanej zmesi pridáme tymián, cesnak, korenie, soľ, cukor, škoricu, ocot a pomaly varíme do zhustnutia asi 2 hod. Podľa potreby môžme pridať cukor. Záleží od kyslosti paradajok, či jablk.
  4. Ešte horúce plníme do fliaš a sterilizujeme od bodu varu 10 min. Vyberieme a necháme vychladnúť. Z tejto dávky mi vyšlo 3,3 l kečupu.