Náš domáci kečup (fotorecept)
Autor receptu: monty469
Tento rok je veľmi požehnaný, čo sa týka úrody. Okrem leča,
pretlaku, paradajkovo-cesnakovej pasty dnes varím aj
kečup. Recept mám od svokry, spolu s ňou som ho varievala.
Naposledy som ho varila, keď boli deti malé.
Paradajok je veľa, tak hor sa do toho :-)
Postup
- Nakrájame si paradajky, papriku, jablká a cibuľu na menšie kúsky a varíme cca. 1 hod na miernom plameni.
- Potom zmes trochu rozmixujeme a prepasírujeme.
- Do prepasírovanej zmesi pridáme tymián, cesnak, korenie, soľ, cukor, škoricu, ocot a pomaly varíme do zhustnutia asi 2 hod. Podľa potreby môžme pridať cukor. Záleží od kyslosti paradajok, či jablk.
- Ešte horúce plníme do fliaš a sterilizujeme od bodu varu 10 min. Vyberieme a necháme vychladnúť. Z tejto dávky mi vyšlo 3,3 l kečupu.