Mascarpone torta

Narodeninová torta s mascarpone krémom

Autor receptu: maminamicha

Jednoduchá torta, ktorú zvládne každý.

10
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si cesto. Všetky suroviny spolu zmiešame. Cesto odložíme na 1/2 hodinu do chladničky.
  2. Cesto vytiahneme z chladničky a rozdelíme na 4-6 častí, podľa toho aký tvar alebo aké číslo budeme robiť. Každú časť vyvaľkáme na hrúbku 3-4 mm a vykrojíme požadovaný tvar (číslo).
  3. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre na 180 °C dozlatista. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.
  4. Medzi tým si pripravíme plnku. Vyšľaháme šľahačku a postupne do šľahačky pridávame mascarpone a cukor. Odložíme do chladničky pokiaľ sa vychladia korpusy (čísla).
  5. Ozdobné cukrárske vrecko naplníme krémom a plníme jedno číslo za druhým :-)
  6. Krém dáme aj na vrch posledného korpusu a ozdobíme ovocím, kto má čo rád. Dáme do chladničky a na druhý deň sa môže papať.