Nakladaný encián fotorecept

maartina - fotkamaartina, 17. februára 2011
Nakladaný encián (fotorecept)
Foto: maartina

...už dlhšie som mala v chladničke syr a tak stále čakal na svoje využitie, až kým som nenatrafila na recept, kt. uverejnil @enerrgizer a bolo rozhodnuté ...ide sa "naložiť do oleja" ...týmto mu ďakujem za inšpiráciu

15 minút
príprava

Suroviny

2 bal., alebo 240g, alebo iný syr s bielou plesňou
 a biele
 sušená
 sušená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky ingrediencie, olivy som síce mala pripravené, ale už v pohári sa pre ne nenašlo miesto ...možno najbližšie :). Syr si nakrájame na menšie kúsky.

    Nakladaný encián (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    v mažiari som si podrvila suš.petržlenovú vňať s chilli papričkou, pridala čierne i biele mleté korenie a jednotlivé kúsky syra som touto zmesou obalila ...

    Nakladaný encián (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...a všetko pekne navrstvíme do pohára

    Nakladaný encián (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...zalejeme slnečnicovým a olivovým olejom. Odložíme do chladničky a o pár dní si môžeme na ňom pochutnávať, napr. s dobre vychladeným pivkom :D

    Nakladaný encián (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

30 komentárov k receptu
Moja dcéra zbožňuje takéto nakladané syry, krásne sa ti to podarilo, vyskúšam podľa tohto receptu, len nemám taký pekný pohár, to sa asi nedá kupíť či?
Vyzera to veľmi dobré. Niekde som čítala, že sa da sýr naložiť aj v sladkokýslom náleve. A ešte sa dá ten olej niekde využiť?
Robievam takýto nakladaný encián ja som mala taký recept (kde sa mi dočerta stratil ??) že sa syr prekrojil na polovice vložilo sa koliesko cibule a spojilo a tie ostatné prísady okrem petržlenovej vňate boli rovnaké :-) Nikdy sa nepodarí urobiť rovnaký , ale chutí fantasticky ! Raz sa nám podarilo vydržať sa na neho dívať 14 dní a to bolo ozajské žúžo :-)
fetu som ešte neskúšala, no najbližšie určite vyskúšam ...mám ju rada a naložená je určite ešte chutnejšia
@janazjarku ...no uvidím, koľko manžel vydrží, pokým otvorí tento pohár, no ja som dnes ráno nevydržala a aspoň malinký kúsok som musela ochutnať, samozrejme, že o tom ešte nevie :)))
@honestka - chuť encianu sa dá prirovnať k francúzskemu camembertu, je to druh plesňového syra s výraznou šampiňónovou príchuťou, takže môžeš smelo použiť tento druh syra miesto encianu.
Ahoj, aj ja mám uložený recept od varecháča, enerrgizer, ale vždy, keď si kúpim konečne viac týchto syrov, zjem ich a nestihnem ich naložiť:-), ďakujem za opätovný, no už tvoj receptík :-)
Ahoj, skvely recept :) Pred 2 dnami som nalozila (do olivoveho oleja + bylinky) kozi syr a dnes pozeram, ze sa tam vytvorilo vela bubliniek... Rada by som sa oytala ci je to bezne, alebo sa kazi? :/
ked date do takehoto olejoveho nalevu cibulu, treba to potom relativne rychlo zjest, lebo sa vam pokazi ako mne... (po 10 dnoch uz sumel a bol hnusny)
@ckatka ...to si veru spravila chybu, že si to nechala tak dlho, tá cibuľa Ti tam skvasila :( ...naložíš, uložíš do chladničky na 4-5dní a konzumuješ ...za receptom si stojím, je viac krát odskúšaný a u nás nehrozí, aby sa pokazil, lebo po otvorení je raz-dva po ňom :)

Pridaj komentár k receptu: