Nakladanie kyslých rýb

maria7 - bez fotkymaria7, 1. februára 2012

Tento recept som dostala od nasho znameho rybara, ktory pochadza z Nemecka. Podla tohto receptu, uz roky nakladam haringy,ktore kazdemu chutia a pytaju Zobraziť celý popisTento recept som dostala od nasho znameho rybara, ktory pochadza z Nemecka. Podla tohto receptu, uz roky nakladam haringy,ktore kazdemu chutia a pytaju si recept.Uz som nakladala aj ine ryby,lebo niekedy haringy odidu do studenych vod oceanu,najme ked vela prsi. Samozrejme boli to morske ryby.Mozno niektorym tento recept pride vhod a budu kysle ryby chutit aj z ryb, ktore su na Slovensku. ,tak ako nam a mojim znamym.

Suroviny

6 salky 2,5dl
2 salky2,5dl
10 KL
10 KL
4 ks
1 KL
4 ks
1 KL
6 vacsie
3 vacsie
4 strúčik
1 struk
1/2 hlavky




Postup

  1. 1

    Recept je na 6litrov nalevu. Vodu,ocot, sol,cele cierne korenie,cukor, bobkovy list,horcicne semienka a skoricu privedieme do varu a po 5 minutach odstavime a nechame vychladnut. Ocistene, umyte cele ryby alebo filety ryb si nasolime a dame do chladnicky.Kapustu si nakrajeme na rezance, mrkvu na kolieska, cibulu na mesiaciky a cesnak na platky. Ryby vyberieme z chladnicky a postupne nakladame. Na dno uzatvaracej nadoby dame trocha kapusty, kolieska mrkvy,cibule,cesnak, chilli papricku. Na zeleninu poukladame ryby a znovu zeleninu. Takto naplnime kontajneriky,ale nenatlacime,iba pozvolna ryby na zeleninu davame. Na vrchu ma byt zelenina. Nalozene ryby zalejeme pripravenym studenym nalevom, kontajnerik uzatvorime a dame do chladnicky na 14 dni. Potom mozme ryby konzumovat. Po odstati mozme ich podavat samostatne,alebo s nasekanou na drobno cibulou poliatu s olivovym olejom,alebo s majonezou. Mnozstvo neuvadzam,lebo to zalezi na velkosti nadob, do ktorych ryby nakladame a na mnozstve zeleniny.

Diskusia k receptu

aroooo
Krásny recept, ukladám a až budem mať nejaké ryby urobím, len prosím ťa oprav tie šálky, podľa toho je to 1,5 l ocot a 0,5 l ???????? niečo má byť asi voda a z tebou uvedeného množstva sú to stále len 2 l nálevu.
medovnicek
tak takéto ryby by určite chutili môjmu chlapovi, recept odkladám, len ešte zohnať nejaké ryby
maria7
Ospravedlnujem,ze som napisala nezrozumitelne mieru salky. Salky su 2.5dl,takze ma byt 15dl octu a 5dl vody. Ja som recept uviedla,ako som ho dostala. Tu v Australii pouzivame cup, cize salka,ktora ma 2.5dl. Dakujem za upozornenie.
maria7
Este chcem upozornit,ze ten nalev je na 3 kontajneriky nalozenych ryb. Ja pouzivam 2l kontajneriky.
aroooo
@maria7 ďakujem a bolo by dobré, keby si si tento recept znovu otvorila a opravila to aj hore v ingrredienciách pod tým octom vpíš voda, aby to druhých hneď pri čítaní nemýlilo, ahoj
2010
Daako to neslo, skusam este raz...


dulaci
Tento recept ma zaujal, budem to musieť vyskúšať, už len zohnať sardinky, alebo slede. Tie z obchodu mi lezú na nervy tými umelými sladidlami.
Na mojej stránke www.chutsveta.sk mám recept na pstruhy na kyslo, ten je tiež veľmi dobrý.
hubata
Tiež som rozmýšľala čo sú to "kontajneriky" .....
Ja som takto robila aj plevelné malé rybičky tzv. "nástražky": ostrieže, beličky, čo pochytali deti. Nemusia byť zrovna sardinky alebo morské ryby. Kosti sa vybielia od octu a zmäknú. Ale cesnak nedávam.
safran
toto môže byť rovnako pekné ako dobré - vyskúšam na leto, ukladám
safran
zaujímavé zaradenie do dezertov :-))) to asi kvôli škorici .-)
(zo škorice sa nepoužíva plod, takže nie je struk, ale časť kôry)
ribana
Dobry vecer pani Maria7, troska neskory no ja som si hned aj ulozila ,dakujem za receptik pretoze som niekde ten moj zapotrosila ......ryby su uz aj nalozene a dakujem .
ribana
Dobry vecer pani Maria7, troska neskory no ja som si hned aj ulozila ,dakujem za receptik pretoze som niekde ten moj zapotrosila ......ryby su uz aj nalozene a dakujem .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia