Tento recept som dostala od nasho znameho rybara, ktory pochadza z Nemecka. Podla tohto receptu, uz roky nakladam haringy,ktore kazdemu chutia a pytaju Zobraziť celý popisTento recept som dostala od nasho znameho rybara, ktory pochadza z Nemecka. Podla tohto receptu, uz roky nakladam haringy,ktore kazdemu chutia a pytaju si recept.Uz som nakladala aj ine ryby,lebo niekedy haringy odidu do studenych vod oceanu,najme ked vela prsi. Samozrejme boli to morske ryby.Mozno niektorym tento recept pride vhod a budu kysle ryby chutit aj z ryb, ktore su na Slovensku. ,tak ako nam a mojim znamym.
Suroviny
6 salky 2,5dl |
|
2 salky2,5dl |
|
10 KL |
|
10 KL |
|
4 ks |
|
1 KL |
|
4 ks |
|
1 KL |
|
6 vacsie |
|
3 vacsie |
|
4 strúčik |
|
1 struk |
|
1/2 hlavky |
|
Postup
-
1
Recept je na 6litrov nalevu. Vodu,ocot, sol,cele cierne korenie,cukor, bobkovy list,horcicne semienka a skoricu privedieme do varu a po 5 minutach odstavime a nechame vychladnut. Ocistene, umyte cele ryby alebo filety ryb si nasolime a dame do chladnicky.Kapustu si nakrajeme na rezance, mrkvu na kolieska, cibulu na mesiaciky a cesnak na platky. Ryby vyberieme z chladnicky a postupne nakladame. Na dno uzatvaracej nadoby dame trocha kapusty, kolieska mrkvy,cibule,cesnak, chilli papricku. Na zeleninu poukladame ryby a znovu zeleninu. Takto naplnime kontajneriky,ale nenatlacime,iba pozvolna ryby na zeleninu davame. Na vrchu ma byt zelenina. Nalozene ryby zalejeme pripravenym studenym nalevom, kontajnerik uzatvorime a dame do chladnicky na 14 dni. Potom mozme ryby konzumovat. Po odstati mozme ich podavat samostatne,alebo s nasekanou na drobno cibulou poliatu s olivovym olejom,alebo s majonezou. Mnozstvo neuvadzam,lebo to zalezi na velkosti nadob, do ktorych ryby nakladame a na mnozstve zeleniny.
varecha.pravda.sk/recepty/chermoula/27847-recept.html...
ale som sa stal skoro expertom na filetovanie a po tyzdny su kysle ryby podla tvojho receptu super len som pridal cerstve bylinky a jasne ze nase oblubene chilli.
plus.google.com/u/0/photos/104901929978439063726/albums...
Na mojej stránke www.chutsveta.sk mám recept na pstruhy na kyslo, ten je tiež veľmi dobrý.
Ja som takto robila aj plevelné malé rybičky tzv. "nástražky": ostrieže, beličky, čo pochytali deti. Nemusia byť zrovna sardinky alebo morské ryby. Kosti sa vybielia od octu a zmäknú. Ale cesnak nedávam.
(zo škorice sa nepoužíva plod, takže nie je struk, ale časť kôry)
Ja bydlim v Canada a chvilku mi trvalo pochopit co je ‘salka’. Az tvuj comment vysvetlil. Dakujem.