Nakladanie kyslých rýb

Autor receptu: maria7

Tento recept som dostala od nasho znameho rybara, ktory pochadza z Nemecka. Podla tohto receptu, uz roky nakladam haringy,ktore kazdemu chutia a pytaju si recept.Uz som nakladala aj ine ryby,lebo niekedy haringy odidu do studenych vod oceanu,najme ked vela prsi. Samozrejme boli to morske ryby.Mozno niektorym tento recept pride vhod a budu kysle ryby chutit aj z ryb, ktore su na Slovensku. ,tak ako nam a mojim znamym.

Suroviny

Postup

  1. Recept je na 6litrov nalevu. Vodu,ocot, sol,cele cierne korenie,cukor, bobkovy list,horcicne semienka a skoricu privedieme do varu a po 5 minutach odstavime a nechame vychladnut. Ocistene, umyte cele ryby alebo filety ryb si nasolime a dame do chladnicky.Kapustu si nakrajeme na rezance, mrkvu na kolieska, cibulu na mesiaciky a cesnak na platky. Ryby vyberieme z chladnicky a postupne nakladame. Na dno uzatvaracej nadoby dame trocha kapusty, kolieska mrkvy,cibule,cesnak, chilli papricku. Na zeleninu poukladame ryby a znovu zeleninu. Takto naplnime kontajneriky,ale nenatlacime,iba pozvolna ryby na zeleninu davame. Na vrchu ma byt zelenina. Nalozene ryby zalejeme pripravenym studenym nalevom, kontajnerik uzatvorime a dame do chladnicky na 14 dni. Potom mozme ryby konzumovat. Po odstati mozme ich podavat samostatne,alebo s nasekanou na drobno cibulou poliatu s olivovym olejom,alebo s majonezou. Mnozstvo neuvadzam,lebo to zalezi na velkosti nadob, do ktorych ryby nakladame a na mnozstve zeleniny.