Nakladané papričky Jalapeňos
Autor receptu: kimlo
Jedna z možností, ako zúžitkovať úrodu čerstvých chilli papričiek. Týmto spôsobom možno použiť aj iné druhy papričiek s hrubšou mäsitou dužinou.. (Fresno, Serrano..)
20 minút príprava |
25 minút na 100 °C |
Postup
- Chilli papričky umyjeme a na špičke narežeme dokríža, aby nálev mohol vniknúť dovnútra. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, mrkvu na kolieska, karfiol na mensšie ružičky, a cesnak rozdelíme na strúčiky a olúpeme.
- Na širšej panvici (ja som použil liatinový wok), rozohrejeme olivový olej, pridáme chilli, cibuľu, mrkvu, karfiol a cesnak. Na strednom plameni opekáme asi 10 minút, miešame a obraciame.
- Pridáme ocot, soľ, bylinky a cukor, a privedieme do varu.
- Na slabom plameni povaríme asi 5 minút.
- Naplníme do pohárov, zalejeme nálevom z panvice, uzatvoríme, a vo vodnom kúpeli povaríme 10 minút. Po otvorení vydržia v chladničke 1 až 2 mesiace.