Nakladané bravčové karé (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dnes sa mi nechcelo dlho stáť pri sporáku. Preto som sa rozhodla pre toto jedlo.Mäso som si naložila v sobotu.

Postup

  1. Jednu strednú cibuľu som očistila a na hrubých slzičkách som postrúhala do misky.
  2. Pridala som 3 celé vajíčka, 3 pl slnečnicového oleja, 2 pl sójovej omáčky, 2 pl worchestrovej omáčky, 0,5 kl soli, 0,5 kl cukru, 2 kl solamylu, 0,5 kl mletej štipľavej papriky alebo jednu feferónku.
  3. Všetky prísady som spolu dobre zamiešala.
  4. Karé som zbavila mastnej časti.
  5. Mäso som nakrájala na plátky, tie som ešte po šírke prerezala.
  6. Potom som mäso rozrezala na slížiky asi pol centimetrové. V marináde som mäso obalila a dala do chladničky. Keď sa dnes všetko nezje, vydrží naložené aj týždeň. No nie u nás:-)
  7. Pripravila som si oblohu na tanier.
  8. Očistila som asi kilogram zemiakov, spravila som vo fritéze hranolky. Ešte som spravila z jedného hrnčeka ryžu. Kto nechce zavárané kyselé, to ako ja , urobila som si uhorkový šalát. Z mäsa sa dáva na rozpálený olej alebo masť 1 pl mäsa a opečie sa. Až teraz vidím, že som zabudla fotiť pečenie masa. Dobrú chuť.