Najzeleninovejšia polievka (fotorecept)

Autor receptu: jody

Nedávno som sa snažila pomazánkou privolať jar a teraz zasa touto polievkou leto. Celá polievka spočíva v tom, že do nej dáte čo najviac druhov zeleniny, vlastne všetko, čo doma nájdete. Čisto zeleninová výrazná chuť. Skúste. :-)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme čo najviac druhov zeleniny, čo len doma nájdeme. Ja som napríklad dala aj listy a hlúby z kelu, čo mi ostal. Pokrájame všetko na drobné kúsky a osobitne dáme cibuľu, cesnak, pór a rajčinu. Ostatné môžeme dať dokopy.
  2. Na oleji speníme cibuľku, ...
  3. ...pridáme zeleninku a za stáleho miešania opekáme.
  4. Po chvíli pridáme cesnak s pórom a stále opekáme.
  5. Posolíme, premiešame a pridáme rajčinu.
  6. Zasypeme sladkou paprikou, premiešame, ...
  7. ...podlejeme vrelou vodou a necháme variť.
  8. Medzitým si v druhom hrnčeku nasucho opečieme hrubú krupicu a necháme ochladnúť.
  9. Asi po 10-tich minútach pridáme hrášok a necháme spolu s ostatnou zeleninou dovariť.
  10. Nakoniec vychladnutú krupicu zmiešame s trochou vody, pridáme do polievky a povaríme tak zo päť minút. No a potom naložíme koľko každému chutí. Dobrú chuť prajem. :-)