Najlepšie cesto na pizzu

Foto: Kristinka54
Tento recept na pizzu je famózny. Cesto je vláčne, dobre sa s ním pracuje a je mäkučké a nadýchané :)
40 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme kvások. Zohrejeme mlieko na primeranú teplotu - tak, aby nebolo horúce. Do misky dáme 1 ČL cukru, nalejeme mlieko a rozmrvíme droždie. Necháme na teplom mieste vykysnúť.
-
2
Hladkú múku preosieme. Pridáme soľ, vykysnutý kvások a olej. Ručne vypracujeme cesto. Ak sa bude lepiť, môžeme ešte pridať múku. Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto je na jeden stredný plech.
skús tento recept:
varecha.pravda.sk/recepty/spenatova-pizza-fotorecept/3231...
je jednoduche a rychle
Tento recept nema nic spolocne s receptom na pizzu.
www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Pizza-Margherita-Napoletana...