Pizzové cesto
Pizzové cesto

Najlepšie cesto na pizzu

kristinka54 - fotkakristinka54, 11. januára 2020
Najlepšie cesto na pizzu
Foto: Kristinka54

Tento recept na pizzu je famózny. Cesto je vláčne, dobre sa s ním pracuje a je mäkučké a nadýchané :)

40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

330 g
20 g
150 ml
1 ČL
150 ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme kvások. Zohrejeme mlieko na primeranú teplotu - tak, aby nebolo horúce. Do misky dáme 1 ČL cukru, nalejeme mlieko a rozmrvíme droždie. Necháme na teplom mieste vykysnúť.

    Najlepšie cesto na pizzu - obrázok 1
  2. 2

    Hladkú múku preosieme. Pridáme soľ, vykysnutý kvások a olej. Ručne vypracujeme cesto. Ak sa bude lepiť, môžeme ešte pridať múku. Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto je na jeden stredný plech.

Diskusia k receptu

tiamostef
Prepac ale cesto na pizzu len muka w280 alebo 00, drozdie, sol, .teplota vody cca 20 stupnov. Dolezite pri pizzi je kysnutie pomale aby bola lahucka a lahko stravitelna, preto ani cukor ani teple mlieko, kysne v chladnicke uz naporcovane tak podediac ''paline di pizza'' cca 12/20 hodin, pred pecenim vytiahnes z chladnicky 10 min. Urobis pizzu a sup do rury v domacej kuchyni max teplota asi 260st, cca 8-12 min, v elektrickej pizzovej 360st cca 4- 5 min a v peci na drevo 90sekund a jeden krat otocenie po 45 sekundach.....buon appetito
libunna
Přidávám pár stroužků utřeného česneku a trochu rozemnutého koření na pizzu
2010
Problem s politickou koreknostou, ze nas ucia aby sme nikoho ani trosku nie ze urazili , ale ani neopravili nech si to robi po svojom.Takze mam uz dost rokov a mna ucili inac, este mi aj vynadali alebo capli po rukach.
Tento recept nema nic spolocne s receptom na pizzu.
ancicka
Pre @kristinka54 ,je to naj,asi by si mala v názve uviesť"pre mňa".Učíme sa celý život.Všetko čo si priptavíme-uvaríme ,upečieme doma,tak to sa aj doma skonzumuje.Iste aj toto bolo chutné a pochutili si !
kristinka54
Mám 23 rokov?n nemám skúsenosti ako babičky. Chodím na dialýzu a snažím sa aspoň varením a pečením nato nemyslieť. Vymažem recept.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia