Pizzové cesto
Pizzové cesto

Najlepšie cesto na pizzu

kristinka54 - fotkakristinka54, 11. januára 2020
Najlepšie cesto na pizzu
Foto: Kristinka54

Tento recept na pizzu je famózny. Cesto je vláčne, dobre sa s ním pracuje a je mäkučké a nadýchané :)

40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

330 g
20 g
150 ml
1 ČL
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme kvások. Zohrejeme mlieko na primeranú teplotu - tak, aby nebolo horúce. Do misky dáme 1 ČL cukru, nalejeme mlieko a rozmrvíme droždie. Necháme na teplom mieste vykysnúť.

    Najlepšie cesto na pizzu - obrázok 1
  2. 2

    Hladkú múku preosieme. Pridáme soľ, vykysnutý kvások a olej. Ručne vypracujeme cesto. Ak sa bude lepiť, môžeme ešte pridať múku. Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto je na jeden stredný plech.

Diskusia k receptu

Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Problem s politickou koreknostou, ze nas ucia aby sme nikoho ani trosku nie ze urazili , ale ani neopravili nech si to robi po svojom.Takze mam uz dost rokov a mna ucili inac, este mi aj vynadali alebo capli po rukach.
Tento recept nema nic spolocne s receptom na pizzu.