Secuanska Ostro kysla polievka -Sheut Lat Tong

2010 - bez fotky2010, 24. júla 2011
Secuanska Ostro kysla polievka -Sheut Lat Tong
Foto: 2010

V azii je vela verzii na stiplavo kyslu polievku , v Cine je to Secuanska verzia "Sheut Lat Tong" v Thajsku Tom Zobraziť celý popisV azii je vela verzii na stiplavo kyslu polievku , v Cine je to Secuanska verzia "Sheut Lat Tong" v Thajsku Tom youm, vo Filipinach je to "Sinigang", vo Vietname "Canh chua ". My skor robime Thajsku verziu ale pomocou kucharskej knihy "The Heritage of Chinese cooking " prikladam aj tuto verziu , ci je ta spravna neviem ale chutila super.

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

10
2 lyzice
1 lyzicka
2 lyzice
2-3
1 lyzica
2 lyzice
2
1 hrncek
2 lyzice
2 lyzice
2-3 lyzice
1 hrncek
2
300 g
8-10 hrncekov
Marinada na maso :
1 lyzicka
1 lyzicka
1 lyzica




Postup

  1. 1

    Bravcove maso -pliecko nakrajame na male sliziky a dame marinovat minimalne na 30 minut. Do woku dame lyzicu - dve rastlinneho oleja a oprazime namarinove maso pokial nezmeni farbu. Do hrnca si dame sojovu omacky polku octu ( jednu lyzicu ) , jarnu cibulku , zazvor, sezamovy olej , podrvene secuanske korenie , susene chilli a koriander.a kratko oprazime. Pridame drevene ucho, shitaky a bambusove vyhonky a oprazene bravcove maso nakoniec zalejeme teplym pripravenym hovadzim vyvarom ochutime solou a troskou cukru. Dame varim na cca 5 minut.

  2. 2

    Po cca 5 minutach primiesame skrobovu mucku aby polievka mala jemnu hustu konzistenciu ( poloomacka )vmiesame na sliziky nakrajame tofu . V miske si vymiesame vajicka a tenkym prudom a pomocou paliciek ich vmiesame do polievky aby sme dosiahli dlhsie vlakna ( mne sa to nepodarilo ). Tesne pred podavanim vmiesame druhu polku octu aby sme mali vyraznejsiu chut. Hned podavame.

Diskusia k receptu

2010
A tu je Vietnamska verzia ostrokyslej polievky s krevetami
Canh Chua Tôm (pouzita je miestna zelenina -slonie ucho Bac Ha )


2010
@kvietok83 , vidim ze tych usi tam mam viac, drevene ucho neviem ako sa vola po slovensky ale po latinsky je to Auricularia auricula-judae a v tom druhom slonie ucho je Alocasia macrorrhizos .
gman
judasovo ucho sa to vola slovensky :)
dodo46
@2010
Perfektné !!! Tentoraz si u mňa zabodoval. Ešte keby tak bol Chash ramen
Kde však zohnať mirin, miso ,naruto? Skúsim vo Viedni . Bol tam dakedy na tržnici taký ázijský krámik.
olgal
Naozaj vyzerá skvelo,myslím že najlepšie a najviac podobná k tej čínskej originál v reštaurácii.Zajtra ju idem robiť, dúfam, že sa mi podarí.Aj keď sa mi zdá dosť náročná čo sa ingrediencií týka....Mňamky :-)
2010
Bún Bò Huế je stiplava, kysla, slana a sladka.


pusta
@2010 úžasný recept, fantastické fotografie...si skrátka bezkonkurenčná jednotka* :-



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia