Foto: 2010
V azii je vela verzii na stiplavo kyslu polievku , v Cine je to Secuanska verzia "Sheut Lat Tong" v Thajsku Tom Zobraziť celý popisV azii je vela verzii na stiplavo kyslu polievku , v Cine je to Secuanska verzia "Sheut Lat Tong" v Thajsku Tom youm, vo Filipinach je to "Sinigang", vo Vietname "Canh chua ". My skor robime Thajsku verziu ale pomocou kucharskej knihy "The Heritage of Chinese cooking " prikladam aj tuto verziu , ci je ta spravna neviem ale chutila super.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
10 |
|
2 lyzice |
|
1 lyzicka |
|
2 lyzice |
|
2-3 |
|
1 lyzica |
|
2 lyzice |
|
2 |
|
1 hrncek |
|
2 lyzice |
|
2 lyzice |
|
2-3 lyzice |
|
1 hrncek |
|
2 |
|
300 g |
|
8-10 hrncekov |
|
Marinada na maso : | |
1 lyzicka |
|
1 lyzicka |
|
1 lyzica |
|
Postup
-
1
Bravcove maso -pliecko nakrajame na male sliziky a dame marinovat minimalne na 30 minut. Do woku dame lyzicu - dve rastlinneho oleja a oprazime namarinove maso pokial nezmeni farbu. Do hrnca si dame sojovu omacky polku octu ( jednu lyzicu ) , jarnu cibulku , zazvor, sezamovy olej , podrvene secuanske korenie , susene chilli a koriander.a kratko oprazime. Pridame drevene ucho, shitaky a bambusove vyhonky a oprazene bravcove maso nakoniec zalejeme teplym pripravenym hovadzim vyvarom ochutime solou a troskou cukru. Dame varim na cca 5 minut.
- 2
Po cca 5 minutach primiesame skrobovu mucku aby polievka mala jemnu hustu konzistenciu ( poloomacka )vmiesame na sliziky nakrajame tofu . V miske si vymiesame vajicka a tenkym prudom a pomocou paliciek ich vmiesame do polievky aby sme dosiahli dlhsie vlakna ( mne sa to nepodarilo ). Tesne pred podavanim vmiesame druhu polku octu aby sme mali vyraznejsiu chut. Hned podavame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Canh Chua Tôm (pouzita je miestna zelenina -slonie ucho Bac Ha )
Perfektné !!! Tentoraz si u mňa zabodoval. Ešte keby tak bol Chash ramen
Kde však zohnať mirin, miso ,naruto? Skúsim vo Viedni . Bol tam dakedy na tržnici taký ázijský krámik.