Najjemnejšie osie hniezda so skvelou polevou fotorecept
Foto: petullka
Skúšala som veľa receptov, ale nikdy to nebolo ono, až som natrafila na tento anglický a je fakt skvelý, cesto jemné ako pavučina a Zobraziť celý popisSkúšala som veľa receptov, ale nikdy to nebolo ono, až som natrafila na tento anglický a je fakt skvelý, cesto jemné ako pavučina a mäkké boli ešte aj na tretí deň.
porcií
na 190 °C
Suroviny
490 g |
|
7 g |
|
2 ks |
|
1/2 ČL |
|
50 g |
|
120 ml teplá |
|
120 ml |
|
60 g roztopené |
|
Na posýpku: | |
90 g |
|
1 PL |
|
60 g |
|
Poleva: | |
150 g |
|
60 g |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku, pridáme soľ a premiešame, spravíme jamku a nasypeme cukor a droždie, zalejeme vodou, vodu s droždím premiešame a necháme tak 5-10 minút, potom dolejeme mlieko, maslo a vajíčka a vymiesime hladké cesto. Prikryjeme fóliou a utierkou a necháme minimálne hodinu podkysnúť.
-
2
Vykysnuté cesto postláčame päsťou a dáme na pomúčenú dosku.
-
3
Na posýpku si zmiešame cukor s plnou lyžicou škorice.
-
4
Cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, potrieme mäkkým maslom a posypeme posýpkou.
-
5
Opatrne zrolujeme a nakrájame na 12 rovnakých kúskov.
-
6
Hlbší pekáč/zapekaciu misu vytrieme maslom a uložíme do nej hniezda, prikryjeme a necháme 1/2 hodiny podkysnúť.
-
7
Podkysnuté dáme piecť do vyhriatej rúry.
-
8
Na polevu si vymiešame syr s maslom, cukrom a vanilkovou esenciou. Pár hrudiek nevadí, ono sa to aj tak roztopí.
-
9
Už som skúšala aj túto lacnejšiu variantu syra z lidla a chutí rovnako dobre.
-
10
Upečené necháme chvíľku vychladnúť a ešte na horúce nalejeme polevu.
-
11
Takto krásne vysoké sú.
-
12
A pohľad zhora. Dobrú chuť.
Ospravedlňujem sa, dlhšie som na Vareche nebola a neviem, či moja odpoveď ešte pomôže, ale áno, určite môžete použiť aj mascarpone.
Ďakujem za super recept, určite nerobím poslednýkrát.