Langoše

Nadýchané langoše z chladničky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Konečne po sviatkoch na odľahčenie ponúkam recept na jednoduché nadýchané langoše.

8-10
porcií
30 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Múku preosejeme, pridáme zvyšok suchých surovín, mlieko, kyslú smotanu, vajíčko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme pokrievkou alebo dáme do mikroténového vrecká vymasteného olejom. Cesto odložíme nakysnúť do chladničky na 4 hodiny.
  3. Pomúčenou rukou odoberáme kusy cesta, ktoré ponaťahujeme do tvaru langošov. Olej rozpálime na miernom plameni a vysmážame do zlatista z oboch strán. Zbytok cesta vrátime do chladničky.
  4. Vysmažené langoše dáme na papierový obrúsok. Pred podávaním potrieme tatárskou omáčkou, kečupom, posypeme strúhaným syrom, alebo podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť.