Langoše
Nadýchané langoše z chladničky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Konečne po sviatkoch na odľahčenie ponúkam recept na jednoduché
nadýchané langoše.
8-10 porcií |
30 minút príprava |
4 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Múku preosejeme, pridáme zvyšok suchých surovín, mlieko, kyslú smotanu, vajíčko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme pokrievkou alebo dáme do mikroténového vrecká vymasteného olejom. Cesto odložíme nakysnúť do chladničky na 4 hodiny.
- Pomúčenou rukou odoberáme kusy cesta, ktoré ponaťahujeme do tvaru langošov. Olej rozpálime na miernom plameni a vysmážame do zlatista z oboch strán. Zbytok cesta vrátime do chladničky.
- Vysmažené langoše dáme na papierový obrúsok. Pred podávaním potrieme tatárskou omáčkou, kečupom, posypeme strúhaným syrom, alebo podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť.