Jablkový koláč
Jablkový koláč

Mrveničkový jablkový koláč

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 11. marca 2022
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1 ks
120 g
1 bal.
1/2 bal.
350 g
125 g
Plnka:
1 kg
120 g
1 KL
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plnka: Do hrnca dáme nastrúhané jablká spolu so 120 g kryštálového cukru a dusíme pár minút. Pridáme škoricu, nasekané orechy a zamiešame. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Cesto: Do misy rozbijemé vajíčko, pridáme 120 g kryštálového cukru, vanilínový cukor a metličkou dobre vymiešame. Pridáme múku s práškom do pečiva a maslo nakrájané na menšie kúsky. Rukami spracujeme cesto na mrveničku.

  3. 3

    Pripravíme si okrúhlu formu s priemerom 26 cm. Na dno dáme papier a vysypeme polovicu mrveničky. Lyžicou alebo rukami trošičku utľapkáme. Na to rovnomerne nanesieme jablkovú plnku a navrch rovnomerne rozsypeme zvyšnú mrveničku. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C asi na 40 minút kým sa povrch nesfarbí do zlatista.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Lacné jedlá, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha