Jablkový koláč

Mrveničkový jablkový koláč

Autor receptu: frommykitchendotcom

40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Plnka: Do hrnca dáme nastrúhané jablká spolu so 120 g kryštálového cukru a dusíme pár minút. Pridáme škoricu, nasekané orechy a zamiešame. Necháme vychladnúť.
  2. Cesto: Do misy rozbijemé vajíčko, pridáme 120 g kryštálového cukru, vanilínový cukor a metličkou dobre vymiešame. Pridáme múku s práškom do pečiva a maslo nakrájané na menšie kúsky. Rukami spracujeme cesto na mrveničku.
  3. Pripravíme si okrúhlu formu s priemerom 26 cm. Na dno dáme papier a vysypeme polovicu mrveničky. Lyžicou alebo rukami trošičku utľapkáme. Na to rovnomerne nanesieme jablkovú plnku a navrch rovnomerne rozsypeme zvyšnú mrveničku. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C asi na 40 minút kým sa povrch nesfarbí do zlatista.