Mrkvový šalát
Mrkvový šalát (Copper Penny)
Autor receptu: 2010
No toto je asi posledny africky vytvor, v preklade "concoction". Mrkva na uplne iny sposob, neviem, kto to tam vymyslel, ale mal zmysel pre recesiu a z dakeho neznameho dovodu je aj popularny. Takze mrkva na sladko-kyslo v paradajkovej polievke.
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Salat sa vola Copper Penny (v preklade nieco ako male medene mince). Mrkvu nakrajame na kolieska, tak isto aj cibulu. Papriku nakrajame na male kocky ( ja som pridal aj chilli).
- Do osolenej vody dame varit najprv mrkvu, asi v polovici varenia som pridal cibulu a papriku. Ma to byt tak uvarene, aby mrkva nebola rozvarena.
- Medzitym si do druheho hrnca dame varit paradajkovu polievku alebo paradajovy džús. Pridame do nej olivovy olej, horcicu, worcestrovu omacku, ocot, cukor. Povarime kratko.
- Tymto sladko-kyslym nalevom zalejeme predvarenu mrkvu a dame odstat aspon cez noc, nech sa chute prepoja.
Na druhy den prizdobime dacim zelenym (bazalka, petrzlenova vnat, ja som mal pazitku).