Mrkvovo-ovsené fašírky

natali - fotkanatali, 19. marca 2013
Mrkvovo-ovsené fašírky
Foto: natali

ľahká, rýchla príprava a napodiv aj prudko jediteľné :)

Suroviny

100 ml
100 g
150 g
1 strúčik
1 ks




Postup

  1. 1

    Vločky si namočíme asi na polhodinu do mlieka, aby nám napučali. Mrkvu si očistíme a nastrúhame, rovnako nastrúhame aj cesnak a syr- všetko zmiešame s vločkami, pridáme vajce, soľ, korenie, majoránku, trochu múky. Pomiešame, ak by bola zmes riedka, pridáme trochu strúhanky.

  2. 2

    Do misky si nasypeme strúhanku a robíme placky zo zmesy, ktoré v tej strúhanke potom vyváľame :) potom už len stačí upiecť a papaníčko je hotové :) Dobrú chuť!

    Mrkvovo-ovsené fašírky - obrázok 2

Diskusia k receptu

jody
Pecies v rure, ci vyprazas? Laka ma to...
kuchticka
Ja nemam cas citat vsetky recepty, iba obcas a to vzdy klinem na taketo - kde je zelenina a nie maso. Pekne!, spravim, Ja som v pondelok robila podobne. Ostala mi uvarena sosovica, pridala som k nej vlocky, zaliala trochou mlieka, pridala 1 vajco, rozne korenie z mojej zahradky (oregano, tymian, saturejku), cibulu a robila tiez take male placky. Boly vyborne.
natali
@jody vyprážala som ich, ale rozmýšľala som aj nad pečením v rúre len tak na papieri na pečenie, len neviem či by tá mrkva potom tak pekne zmäkla. @kuchticka.. ďakujem :) aj tie tvoje mohli byť tiež výborné..je to taká iná chuť, ale dobrá :)
1x temzy
mundaka
Vďaka za recept. Práve som ich dopiekla a sú fakt dobré :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia