Zeleninové fašírky bez lepku
Foto: novalim
Pre vegetariánov, ale aj pre tých, ktorí si dnes povedali, že si dajú niečo bezmäsité. Zeleninové fašírky bez lepku si jednoducho pripravíte zo zeleniny, Zobraziť celý popisPre vegetariánov, ale aj pre tých, ktorí si dnes povedali, že si dajú niečo bezmäsité. Zeleninové fašírky bez lepku si jednoducho pripravíte zo zeleniny, ktorú máme asi všetci doma po ruke. K tomu zemiaková kaša a chutná, zdravá večera je na stole. Inšpirujte sa našim receptom a určite si dobre pochutíte.
porcií
príprava
Suroviny
4 ks stredne veľká |
|
1 ks (prípadne 100 g kalerábu, zeleru a pod.) |
|
1 konzerva (alebo 2 hrste suchého alebo červená šošovica) |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
200 g |
|
Na vysmážanie: | |
|
Postup
-
1
Koreňovú zeleninu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
- 2
Cuketu umyjeme, osušíme a rovnako ju nastrúhame najemno.
- 3
Zeleninu posolíme, premiešame a necháme odstáť. Potom z nej vyžmýkame prebytočnú tekutinu.
- 4
Aspoň niekoľko hodín namočený cícer (alebo cícer z konzervy) zlejeme z vody, asi 15 minút ho povaríme, aby zmäkol a potom ho rozmixujeme ponorným mixérom alebo v sekáčiku na kašu. Ak namiesto cíceru použijeme šošovicu, tú len povaríme 20 minút do zmäknutia a zlejeme potom z vody.
- 5
Do postrúhanej zeleniny pridáme cícer (alebo šošovicu), vajcia, dochutíme soľou, korením a majoránom a premiešame. Ďalej prisypeme polovicu strúhanky a dobre premiešame. Ak sa nám bude zdať zeleninová zmes pririedka, prisypeme ešte po lyžiciach strúhanku.
- 6
Zo zmesi tvarujeme fašírky, ktoré ešte obalíme v bezlepkovej strúhanke a z oboch strán ich opekáme na oleji.
- 7
Opečené fašírky necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a podávame ich ešte teplé napríklad so zemiakovou kašou.
Tiež zeleninové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu