Mrkvová torta

azzaro - bez fotkyazzaro, 8. mája 2014
Mrkvová torta
Foto: azzaro

Známi Carrot cake... Viac sa podľa mňa hodí na jeseň, ako na jar ale chute nezmením :). Táto tortička je pomerne hutná, určite nepatrí Zobraziť celý popisZnámi Carrot cake... Viac sa podľa mňa hodí na jeseň, ako na jar ale chute nezmením :). Táto tortička je pomerne hutná, určite nepatrí medzi ľahučké nadýchané letné tortičky, ale skôr k poriadnym a sýtym tortám. Má jedinečnú a vláčnu chuť plnú korenín. Mne najviac chutí len tak bez krému kludne, ako bábovka :). Ale toto je klasický recept dúfam, že vám bude chutiť. Viac receptov nájdete u mňa na bloggu: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/

35-45 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
3 ks
300 ml
300 g
1 lyžiča
1 lyžička
2 lyžičky
1,5 lyžičky
0,5 lyžičky
0,5 lyžičky
300 g
100 g
250 g
500 g (podľa chuti)
100 g




Postup

  1. 1

    Trúbu rozohrejeme na 180 °C, spodok tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Cukor, vajíčka a olej dáme do misky a šľaháme dokým sa nám všetko nespojí. Pomaly prišľahávame múku spolu so sódou a práškom do pečiva a šľaháme dokým sa nám všetko nespojí. Prišľaháme škoricu, zázvor, soľ a vanilkovú esenciu. Pridáme postrúhanú mrkvu, orechy zamiešame a prenesieme do pripravenej tortovej formy. Dáme do predohriatej trúby a pečieme 35-45 minút alebo dokým nebude pozitívny špajľový test :) (vytiahneme formu z trúby, do stredu zapichneme špajľu a vyberieme, ak na nej nebudú žiadne omrvinky= špajľový test je pozitívny a naša tortička je dopečená :) ). Tortičku necháme vychladnúť a prerežeme na 2 časti.

    Mrkvová torta - obrázok 1
  2. 2

    Krém: Cukor spolu s maslom vyšľaháme tak aby sme necítili čiastočky cukru (cukru dajte radšej podľa chuti). Pridáme Philadelphiu a zašľaháme. Ale keďže človek je bytosť lenivá a nie každý mám doma kuchynský robot použijeme možnosť číslo 2. Spôsob spracovania krému č. 2 Všetky ingrediencie dáme do úzkej nádoby, ktorá sa predáva spolu s ponorným mixérom. Ponorným mixérom rozmixujeme všetko pekne na hladký krém (tak aby sme pod zubami necítili cukor). Dávajte ale pozor aby ste to neprehnali. Možnosť č.2 trvá max 2 minútky. Možnosť č.1 trvá minimálne 6 minút asi aj viac. Ak nemáte kuchynský robot ale len ručný šľahač.... no ja by som si vybrala možnosť 2. Pri nej nemusíte dlho stáť a nebolia z toho ruky :). Prerezaný korpus potrieme zhruba 1/4 krému, prikryjeme druhým korpusom a celú tortu potrieme krémom. Tortičku môžete ozdobiť orieškami, posypať škoricou, alebo použiť oranžové marcipánové mrkvičky. Alebo si môžte zafarbiť časť krému na oranžovo a cukrárskym pytlíčkom nastriekať mrkvičky....

    Mrkvová torta - obrázok 2
  3. 3

    Ďalšie koláče, torty a iné zákusky nájdete u mňa: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/ Dobrú chuť K :)

    Mrkvová torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

redenc
Azzara naozaj sa sýtiš sýtymi tortami?
A čo tých 700 gramov cukru. Ty si manažér predaja cukru?
mariamka
vyzera pekne, uz dlhsie sa nan chystam, aj som pozrela tvoj blog, pekny :) len je to pre mna take ,,, "multijazycne" :)
azzaro
redec:
Ziaden manager predaja cukru nie som:). Pobavilo ma to.
Cukru si daj kolko chces aky chces. Kludne ho nahrad aj medom (na to sa chystam). Do cesta neodporucam davat o vela menej. Krem.... krem predpokladam ze si aj tak da kazdy kolko mu chuti. Ja robim krem tak ze pri slahani pridavam cukor po lyziciach postupne a postupne aj ochutnavam. myslim ze to tak robi kazdy nie?
azzaro
mariamka som rada ze sa ti paci blogg. Mam rada rozne chute to je pravda :).
havino
to vážne pol kila cukru na 100 g masla do plnky? ved teda napíš podľa chuti radšej
azzaro
original v recepte na cream cheese krem je 600g :). vzdy davam menej. Fakt som dala necelych 500 gramov (zhruba 480 mozno trosku viac). Fakt je ze korpus nie je sladky. Ak date napr 300g do kremu mohlo by to byt ako celok nesladke. Ja som dala najskor 300g a rozhodne mi to nestacilo tak som po lyziciach pridavala a ako to dopadlo uz viete :).
ok mozem to do receptu dopisat.
marta23
Fuj, strašné množstvo cukru. To je hotová pohroma pre diabetikov a nielen pre nich.
eviana
@azzaro , na pohľad vyzerá naozaj nádherne, ale tiež mám pocit, že s tým cukrom je to kapánek prehnané
havino
@azzaro vrátila som, videla som komentáre v súhrne, ale nedá mi, nepomýlila si sa, nebolo tam 60 g cukru na tých 100 g masla? kukni ešte raz

@marta23 , rozumný diabetik ani pozrieť, nie to jesť takýto koláč
narsila
Recept nadherny.. akurat ze som naozaj do cesta supla iba 100g cukru a ajtak bolo vela a nabuduce uberiem urcite este polovicku.. rovnako do kremu som dala len necele dva vanilkove a bohate stacilo kedze mrkvicka je sladka sama o sebe.. no a 3 deci oleja nehrozilo, deci bolo akurat..
ako inspiracia ok ale v tvojom podani by som to urcite neponukla nikomu z mojich blizkych ktorym varim a vypekam a lubim ich..
stup1dh0e
neviem preco kazdy riesi mnozstvo cukru... preboha... ved je to torta, kolac, nieco co nejes kazdy den. Ked uz chcem upiect nieco dobre, tak nech to uz stoji za to a nie ze uberiem polovicu cukru. Ved nikto nezje sam celu tortu ( a ak hej, tak lucky you:)... ludia si uberaju cukor a olej v recepte a potom sa stazuju, ze sa im cesto neupieklo, ze torta nevyzera tak ako na obrazku atd atd... SAMOZREJME, ved cukor nie je len na osladenie, je to stavebna latka, takze ak uberies prilis vela, tak pravdepodobne skoncis s drobivym suchym cestom... potom je to najlepsie zvalit na "zly recept"...
kixia
... torta odskusaná... Na môj vkus priveľmi sladká, aj keď som dala do krému "len" 250g cukru (úprimne, neviem si predstaviť 500g). Nabudúce asi vyskúšam do krému len 100g a z cesta uberiem tiež, ak bude husté, pridám trochu pomarančovej šťavy. Inak nie je zlá, len pozor na ten cukor, kto nemá rád príkro sladké dezerty a chystá sa na tento recept.
barborajarosiova
Výborný recept, všetkým veľmi chutilo. Ja nie som veľmi na mrkvové torty ale táto je výborná. Cesto som robila presne podľa receptu. Do krému som ale nedala vôbec maslo. Použila som Philadelphia cream cheese a práškový cukor som pridala podľa chuti, tak aby nebol krém veľmi sladký. Odporúčam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia