Foto: azzaro
Známi Carrot cake... Viac sa podľa mňa hodí na jeseň, ako na jar ale chute nezmením :). Táto tortička je pomerne hutná, určite nepatrí Zobraziť celý popisZnámi Carrot cake... Viac sa podľa mňa hodí na jeseň, ako na jar ale chute nezmením :). Táto tortička je pomerne hutná, určite nepatrí medzi ľahučké nadýchané letné tortičky, ale skôr k poriadnym a sýtym tortám. Má jedinečnú a vláčnu chuť plnú korenín. Mne najviac chutí len tak bez krému kludne, ako bábovka :). Ale toto je klasický recept dúfam, že vám bude chutiť. Viac receptov nájdete u mňa na bloggu: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
3 ks |
|
300 ml |
|
300 g |
|
1 lyžiča |
|
1 lyžička |
|
2 lyžičky |
|
1,5 lyžičky |
|
0,5 lyžičky |
|
0,5 lyžičky |
|
300 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
500 g (podľa chuti) |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Trúbu rozohrejeme na 180 °C, spodok tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Cukor, vajíčka a olej dáme do misky a šľaháme dokým sa nám všetko nespojí. Pomaly prišľahávame múku spolu so sódou a práškom do pečiva a šľaháme dokým sa nám všetko nespojí. Prišľaháme škoricu, zázvor, soľ a vanilkovú esenciu. Pridáme postrúhanú mrkvu, orechy zamiešame a prenesieme do pripravenej tortovej formy. Dáme do predohriatej trúby a pečieme 35-45 minút alebo dokým nebude pozitívny špajľový test :) (vytiahneme formu z trúby, do stredu zapichneme špajľu a vyberieme, ak na nej nebudú žiadne omrvinky= špajľový test je pozitívny a naša tortička je dopečená :) ). Tortičku necháme vychladnúť a prerežeme na 2 časti.
-
2
Krém: Cukor spolu s maslom vyšľaháme tak aby sme necítili čiastočky cukru (cukru dajte radšej podľa chuti). Pridáme Philadelphiu a zašľaháme. Ale keďže človek je bytosť lenivá a nie každý mám doma kuchynský robot použijeme možnosť číslo 2. Spôsob spracovania krému č. 2 Všetky ingrediencie dáme do úzkej nádoby, ktorá sa predáva spolu s ponorným mixérom. Ponorným mixérom rozmixujeme všetko pekne na hladký krém (tak aby sme pod zubami necítili cukor). Dávajte ale pozor aby ste to neprehnali. Možnosť č.2 trvá max 2 minútky. Možnosť č.1 trvá minimálne 6 minút asi aj viac. Ak nemáte kuchynský robot ale len ručný šľahač.... no ja by som si vybrala možnosť 2. Pri nej nemusíte dlho stáť a nebolia z toho ruky :). Prerezaný korpus potrieme zhruba 1/4 krému, prikryjeme druhým korpusom a celú tortu potrieme krémom. Tortičku môžete ozdobiť orieškami, posypať škoricou, alebo použiť oranžové marcipánové mrkvičky. Alebo si môžte zafarbiť časť krému na oranžovo a cukrárskym pytlíčkom nastriekať mrkvičky....
-
3
Ďalšie koláče, torty a iné zákusky nájdete u mňa: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/ Dobrú chuť K :)
A čo tých 700 gramov cukru. Ty si manažér predaja cukru?
Ziaden manager predaja cukru nie som:). Pobavilo ma to.
Cukru si daj kolko chces aky chces. Kludne ho nahrad aj medom (na to sa chystam). Do cesta neodporucam davat o vela menej. Krem.... krem predpokladam ze si aj tak da kazdy kolko mu chuti. Ja robim krem tak ze pri slahani pridavam cukor po lyziciach postupne a postupne aj ochutnavam. myslim ze to tak robi kazdy nie?
ok mozem to do receptu dopisat.
@marta23 , rozumný diabetik ani pozrieť, nie to jesť takýto koláč
ako inspiracia ok ale v tvojom podani by som to urcite neponukla nikomu z mojich blizkych ktorym varim a vypekam a lubim ich..