Mrkvová torta
Autor receptu: azzaro
Známi Carrot cake... Viac sa podľa mňa hodí na jeseň, ako na jar ale chute nezmením :). Táto tortička je pomerne hutná, určite nepatrí medzi ľahučké nadýchané letné tortičky, ale skôr k poriadnym a sýtym tortám. Má jedinečnú a vláčnu chuť plnú korenín. Mne najviac chutí len tak bez krému kludne, ako bábovka :). Ale toto je klasický recept dúfam, že vám bude chutiť. Viac receptov nájdete u mňa na bloggu: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/
Postup
- Trúbu rozohrejeme na 180 °C, spodok tortovej formy vystelieme papierom na pečenie.
Cukor, vajíčka a olej dáme do misky a šľaháme dokým sa nám všetko nespojí. Pomaly prišľahávame múku spolu so sódou a práškom do pečiva a šľaháme dokým sa nám všetko nespojí. Prišľaháme škoricu, zázvor, soľ a vanilkovú esenciu. Pridáme postrúhanú mrkvu, orechy zamiešame a prenesieme do pripravenej tortovej formy. Dáme do predohriatej trúby a pečieme 35-45 minút alebo dokým nebude pozitívny špajľový test :) (vytiahneme formu z trúby, do stredu zapichneme špajľu a vyberieme, ak na nej nebudú žiadne omrvinky= špajľový test je pozitívny a naša tortička je dopečená :) ).
Tortičku necháme vychladnúť a prerežeme na 2 časti.
- Krém:
Cukor spolu s maslom vyšľaháme tak aby sme necítili čiastočky cukru (cukru dajte radšej podľa chuti). Pridáme Philadelphiu a zašľaháme.
Ale keďže človek je bytosť lenivá a nie každý mám doma kuchynský robot použijeme možnosť číslo 2.
Spôsob spracovania krému č. 2
Všetky ingrediencie dáme do úzkej nádoby, ktorá sa predáva spolu s ponorným mixérom. Ponorným mixérom rozmixujeme všetko pekne na hladký krém (tak aby sme pod zubami necítili cukor). Dávajte ale pozor aby ste to neprehnali.
Možnosť č.2 trvá max 2 minútky. Možnosť č.1 trvá minimálne 6 minút asi aj viac. Ak nemáte kuchynský robot ale len ručný šľahač.... no ja by som si vybrala možnosť 2. Pri nej nemusíte dlho stáť a nebolia z toho ruky :).
Prerezaný korpus potrieme zhruba 1/4 krému, prikryjeme druhým korpusom a celú tortu potrieme krémom.
Tortičku môžete ozdobiť orieškami, posypať škoricou, alebo použiť oranžové marcipánové mrkvičky. Alebo si môžte zafarbiť časť krému na oranžovo a cukrárskym pytlíčkom nastriekať mrkvičky....
- Ďalšie koláče, torty a iné zákusky nájdete u mňa: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/
Dobrú chuť
K :)