Mrkvová torta s jablkami fotorecept
Edita Kozelnická
cukrárka hotela Hviezda*** v Dudinciach, 14. apríla 2017
cukrárka hotela Hviezda*** v Dudinciach, 14. apríla 2017

Foto: Pravda - Robert Hüttner
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
50 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| 40 g |
|
| 6 PL |
|
| 5 ks |
|
| 2 PL |
|
| 200 g |
|
| 2 PL horúca |
|
| na vymastenie formy |
|
| na vysypanie formy |
|
| farebný |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom.
-
2
Pridáme očistenú nastrúhanú mrkvu a jablká. Pomleté orechy zmiešame so škrobom a primiešame ich k žĺtkom s mrkvou a jablkami. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý vmiešame do cesta. Nakoniec primiešame múku.
-
3
Tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou, vlejeme cesto a pečieme pri teplote 175 °C.
-
4
Zo zafarbeného marcipánu vytvarujeme mrkvičky. Z práškového cukru, rumu a horúcej vody vymiešame hladkú polevu. Vychladnutú tortu potrieme polevou a ozdobíme marcipánovými mrkvičkami.








Diskusia k receptu