Foto: lyali
Veľmi jednoduchá krémová mrkvová polievka. Nenáročná na suroviny. Z tohto pohľadu obyčajná. Svoje čaro jej pridajú drožďové knedličky ochutené strúhaným syrom. A tak sa Zobraziť celý popisVeľmi jednoduchá krémová mrkvová polievka. Nenáročná na suroviny. Z tohto pohľadu obyčajná. Svoje čaro jej pridajú drožďové knedličky ochutené strúhaným syrom. A tak sa stáva mrkvová polievka neobyčajnou vďaka nie až tak obyčajným drožďovým knedličkám :-) Skoro sa mi jazyk teraz zamotal :-) Takže pre tých, čo sú zeleninoví a po našom kvasnicoví :-)
porcie
príprava
Suroviny
1 PL |
|
25 g |
|
1 ks |
|
220 g |
|
500 g |
|
2 stonky |
|
1 l studená |
|
1 kocka (nemusí byť) |
|
1 PL |
|
|
|
Drožďovo-syrové knedličky: | |
2 ČL |
|
1 kocka |
|
1 ks |
|
60 g strúhaný |
|
|
|
|
|
|
|
podľa potreby cca 3 PL |
|
Postup
-
1
Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.
-
2
V dostatočne veľkej panvici rozohrejeme olej
-
3
spolu s maslom. Pridáme cibuľu a opražíme dozlata.
-
4
Pridáme ostatnú zeleninu. Krátko opražíme. Osolíme. Prikryjeme, na stíšenom plameni dusíme asi 10 min a príležitostne miešame.
-
5
Zalejeme vodou. Keď začne vrieť, pridáme bujón. A dovaríme zeleninu domäkka.
-
6
Polievku rozmixujeme ponorným mixérom.
-
7
Ochutíme kremžskou horčicou. Dosolíme. A podávame s drožďovo-syrovými knedličkami.
-
8
Drožďové knedličky: Na masle opražíme rozmrvené droždie.
-
9
Ono sa rozpustí (tu som netrpezlivá, keď sa rozpustí, vypnem).
-
10
Odstavíme (ja nenechávam vychladnúť) a pridáme vajce, strúhaný syr a ochutíme soľou a čiernym mletým korením.
-
11
Primiešame nakrájanú petržlenovú vňať.
-
12
Podľa potreby zahustíme jemnou strúhankou (aby bola jemná, preosejeme ju). Premiešame.
-
13
Z masy nahádžeme do osolenej vriacej vody knedličky (ak ich chceme väčšie, vykrojíme pomocou dvoch lyžíc).
-
14
Uvarené scedíme.
krásne foto, aj ten modrý tanier ladí, navyše modrá vraj zaháňa prehnaný apetít:))))