porcií
na 190 °C
Suroviny
Biela piškóta: | |
8 |
|
8 PL |
|
1 PL |
|
8 PL |
|
1/2 balíčka |
|
Tmavá piškóta: | |
8 |
|
8 PL |
|
1 dcl |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
8 PL |
|
1/2 balíčka |
|
ľubovoľná |
|
Čokoládová poleva: | |
100 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Biela piškóta: Vyšlaháme bielky na sneh pridáme cukor došľaháme do tuha ,pridáme lyžicu oleja a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.
-
2
Tmavá piškóta: Vyšlaháme žĺtky s cukrom,pridáme kakao,olej,mlieko a primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
-
3
Na plech 36x28 vystlaný papierom na pečenie robíme šachovnicovo lyžicou kôpky s bielej piškóty
-
4
medzito vylejeme tmavú piškótu
-
5
a na vrch ešte na hnedú lyžicou dáme kôpky bielej piškóty
-
6
Pečieme pri teplote 190°C,keď sa nelepí na špáratko tak je upečené.
-
7
to bielkové cesto treba zvrchu olúpať má kôrku a keby ste ju neolúpali tak by sa plát mohol rozlepovať od plnky a nevyzeralo by to veľmi pekne.
-
8
pokropíme šťavou,natrieme ľubovoľnou plnkou akú máte radi vanilkovú, čokoládovú,ja som dala marhuľovú. Plnka:1/2 kg kompótovych marhuľ aj so šťavou(trochu šťavy si necháme na pokropenie cesta) rozmixovať na kašu primiešať 2PLMaizeny,1PL polohrubej múky uvaríme na kašu,necháme vychladnuť. 200g masla vymiešame s 100g práškového cukru,a postupne pridávame vychladnutú kašu
-
9
polejeme čok.polevou, nakrájame po šíršej časti plechu aby vynikol mramor nožom namočeným do horúcej vody na rezy.
-
10
s jahodovou plnkou.Dobrú chuť.
snažím sa ich krájať rovnomerne aj keď nie vždy sa mi to podarí :-)) krájanie je môj najväčší trest.
rovným rezom najprv naznačiť a potom prekrojiť a hlavne zakaždým rezom utrieť nôž dosucha,aby som mala rovnakú veľkosť pomáham si pravítkom.Na polevu používam bielu polevu 100g CARLA,ktorú si roztopím vo vodnom kúpeli s 50 g Cery,keď som robila s maslom tak sa mi lámala.Prepáč že odpovedám až tak neskoro ale predsa.