Mramorové rezy (fotorecept)

Autor receptu: vavan

40
porcií
15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Biela piškóta: Vyšlaháme bielky na sneh pridáme cukor došľaháme do tuha ,pridáme lyžicu oleja a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Tmavá piškóta: Vyšlaháme žĺtky s cukrom,pridáme kakao,olej,mlieko a primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  3. Na plech 36x28 vystlaný papierom na pečenie robíme šachovnicovo lyžicou kôpky s bielej piškóty
  4. medzito vylejeme tmavú piškótu
  5. a na vrch ešte na hnedú lyžicou dáme kôpky bielej piškóty
  6. Pečieme pri teplote 190°C,keď sa nelepí na špáratko tak je upečené.
  7. to bielkové cesto treba zvrchu olúpať má kôrku a keby ste ju neolúpali tak by sa plát mohol rozlepovať od plnky a nevyzeralo by to veľmi pekne.
  8. pokropíme šťavou,natrieme ľubovoľnou plnkou akú máte radi vanilkovú, čokoládovú,ja som dala marhuľovú. Plnka:1/2 kg kompótovych marhuľ aj so šťavou(trochu šťavy si necháme na pokropenie cesta) rozmixovať na kašu primiešať 2PLMaizeny,1PL polohrubej múky uvaríme na kašu,necháme vychladnuť. 200g masla vymiešame s 100g práškového cukru,a postupne pridávame vychladnutú kašu
  9. polejeme čok.polevou, nakrájame po šíršej časti plechu aby vynikol mramor nožom namočeným do horúcej vody na rezy.
  10. s jahodovou plnkou.Dobrú chuť.