Mramorové rezy (fotorecept)
Autor receptu: vavan
40 porcií |
15-20 minút na 190 °C |
Postup- Biela piškóta:
Vyšlaháme bielky na sneh pridáme cukor došľaháme do tuha ,pridáme lyžicu oleja a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Tmavá piškóta:
Vyšlaháme žĺtky s cukrom,pridáme kakao,olej,mlieko a primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Na plech 36x28 vystlaný papierom na pečenie robíme šachovnicovo lyžicou kôpky
s bielej piškóty
- medzito vylejeme tmavú piškótu
- a na vrch ešte na hnedú lyžicou dáme kôpky bielej piškóty
- Pečieme pri teplote 190°C,keď sa nelepí na špáratko tak je upečené.
- to bielkové cesto treba zvrchu olúpať má kôrku a keby ste ju neolúpali tak by sa plát mohol rozlepovať od plnky a nevyzeralo by to veľmi pekne.
- pokropíme šťavou,natrieme ľubovoľnou plnkou akú máte radi vanilkovú, čokoládovú,ja som dala marhuľovú.
Plnka:1/2 kg kompótovych marhuľ aj so šťavou(trochu šťavy si necháme na pokropenie cesta) rozmixovať na kašu primiešať 2PLMaizeny,1PL polohrubej múky uvaríme na
kašu,necháme vychladnuť. 200g masla vymiešame s 100g práškového cukru,a postupne
pridávame vychladnutú kašu
- polejeme čok.polevou, nakrájame po šíršej časti plechu aby vynikol mramor nožom namočeným do horúcej vody na rezy.
- s jahodovou plnkou.Dobrú chuť.
|