Mousse torta s malinami

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 25. augusta 2016
Mousse torta s malinami
Foto: droetker

Komerčný recept

12
porcií
50 minút
príprava
25 minút
na 160-180 °C

Suroviny

100 g
2 KL zarovnané
15 g
10 g
125 g
1 bal
 štipka
125 g (alebo margarín)
3 ks
Na náplň:
50 g
400 g
1/2 bal
3 PL
300 g
100 g
1 bal
z 1 chemicky neošetreného citróna
400 ml
Na ozdobenie:
400 g




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, škrobom, preosiatym kakaom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme zmäknuté maslo alebo margarín, vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej formy (ptiemer 26 cm) vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /><br /> Doba pečenia: asi 25 minút

  2. 2

    Korpus necháme vychladnúť. Okraj formy uvoľníme, papier opatrne stiahneme a korpus položíme na podnos. Okolo korpusu upevníme očistený okraj formy.

  3. 3

    Na prípravu náplne rozpustíme čokoládu v kastróliku vo vodnom kúpeli a rozotrieme na korpus. Maliny rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko. Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale.

  4. 4

    V mise metličkou vymiešame jogurt s cukrom, vanilkovým cukrom, kôrou a prepasírovanými malinami dohladka. Želatínu vyžmýkame a za stáleho miešania v kastróliku rozpustíme. Pridáme 2 PL zmesi, premiešame a ihneď vmiešame do zvyšku zmesi. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do zmesi. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.

Diskusia k receptu

slavkabis
veľkosť tortovej formy prosím, rada by som tortu vyskúšala :) ďakujem
haji
Vděčná kombinace ovoce, jogurtu, kvituji s povděkem těsto. Další fajn komerční recept, který se povedl.
haji
@Slavkabis (25.8.2016 11:34)
Vypadá to na "klasiku" - ze 3 vajec je výška korpusu odpovídající klasickému rozměru dortové formy. Když bys měla menší průměr, bude těsto vyšší a bude se o trochu déle péct - kontrola špejlí to jistí.