Mousse torta s malinami

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

12
porcií
50 minút
príprava
25 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, škrobom, preosiatym kakaom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme zmäknuté maslo alebo margarín, vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej formy (ptiemer 26 cm) vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 180 °C
    Teplovzdušná rúra: 160 °C
    Plynová rúra: stupeň 3

    Doba pečenia: asi 25 minút
  2. Korpus necháme vychladnúť. Okraj formy uvoľníme, papier opatrne stiahneme a korpus položíme na podnos. Okolo korpusu upevníme očistený okraj formy.
  3. Na prípravu náplne rozpustíme čokoládu v kastróliku vo vodnom kúpeli a rozotrieme na korpus. Maliny rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko. Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale.
  4. V mise metličkou vymiešame jogurt s cukrom, vanilkovým cukrom, kôrou a prepasírovanými malinami dohladka. Želatínu vyžmýkame a za stáleho miešania v kastróliku rozpustíme. Pridáme 2 PL zmesi, premiešame a ihneď vmiešame do zvyšku zmesi. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do zmesi. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.