Mousse torta s malinami
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
12 porcií |
50 minút príprava |
25 minút na 160-180 °C |
Postup- Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, škrobom, preosiatym kakaom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme zmäknuté maslo alebo margarín, vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej formy (ptiemer 26 cm) vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br /><br />
Elektrická rúra: 180 °C<br />
Teplovzdušná rúra: 160 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 3<br /><br />
Doba pečenia: asi 25 minút
- Korpus necháme vychladnúť. Okraj formy uvoľníme, papier opatrne stiahneme a korpus položíme na podnos. Okolo korpusu upevníme očistený okraj formy.
- Na prípravu náplne rozpustíme čokoládu v kastróliku vo vodnom kúpeli a rozotrieme na korpus. Maliny rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko. Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale.
- V mise metličkou vymiešame jogurt s cukrom, vanilkovým cukrom, kôrou a prepasírovanými malinami dohladka. Želatínu vyžmýkame a za stáleho miešania v kastróliku rozpustíme. Pridáme 2 PL zmesi, premiešame a ihneď vmiešame do zvyšku zmesi. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do zmesi. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
|