Mortadela

Autor receptu: kristinka55

tento recept mam od svojej svokry a všetkym velmi chutí.

Postup

  1. Bravčový bôčík zomelieme na mesovom mlynčeku,pridáme vajička,mlete čierne korenie, vegetu,soľ,prelysovaný cesnak a štipku muškatoveho mletého orecha všetko spolu dobre premiešame a odložime do chladničky na 24 hodín.
  2. po 24 hodinach znova premiešame a pripravime si črievko na tlačenku spodok zaviažeme a ntlačime do neho mäsovu hmotu a zase zaviažeme. dame si na sporák variť vodu. Ked už voda vrie vložime hmotu v sáčku do hrnca zakryjeme pokrievkov a varíme 1,5 hodiny.Po uvarení vyberieme a nechame vychladnuť.
  3. Vychladnutu vytlačíme zo sáčku a poprašime z každej strany mletou červenou paprikou.