Mortadela (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Za túto dobrotku vďačím receptu ktorý tu prednedávnom uverejnil Pacun110. Kedysi som to robievala aj ja a tak som vytiahla môj starý receptový zošit a pohľadala recept. Výsledok je spojenie môjho a Pacunovho receptu.
20 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové mäso s plecka + kúsok prerasteného bôčika pomelieme. Kuracie mäso časť pokrájame na kocky a časť pomelieme. Kúsky mäsa, ktoré v Mortadele vytvoria mozaiku, som odkukala od Pacuna :-) Celé korenie štyroch farieb podrvíme na hrubo, cesnak pretlačíme.
- Mäso, vajíčka, pretlačený cesnak a koreniny zmiešame. Vajíčka dáme podľa uváženia aj podľa veľkosti. Ja som nakoniec dala len tri. Zmes veľmi dobre, ale ozaj veľmi dobre premiešame, zakryjeme fóliou a dáme do chladničky odležať aspoň na 12 hodín.
- Potom zmes ešte dobre premiešame a naplníme mikroténový sáčok, alebo sáčok na tlačenku. Ja som použila pre istotu dva mikroténové sáčky.
- Mortadelu dáme variť do horúcej vody na cca 1,5 hodiny podľa veľkosti. Ja som ju robila v parnom hrnci 100 minút.
- Mortadelu necháme vychladnúť. Ja som ju robila ráno, cez deň stála, večer som parila, cez noc chladla a ....
- .... na druhý deň sme ju posypali červenou paprikou a potom sme si už len pochutnávali....
- a pochutnávame si ešte aj teraz :-)
- dnes som robila inú variantu... rozpis ten istý len som pridala mäkkú paprikovú klobásu pokrájanú na kocky a maličký kúsok slaninky pokrájanej na maličké kocky... tie veľké biele kocky to je kuracie mäso.... tá klobása tomu celému dodala taký malý štipľavý chvostík :-)
- dnes som robila veľkonočnú verziu s olivami...