Morský vlk pečený v rúre na cibuľovej postieľke

slavka2012 - fotkaSlavka2012, 24. apríla 2013 7:00
Ďalšie recepty »

Takto som videla pripravovať čerstvé morské ryby v Portugalsku. Je to jednoduchý, rustikálny recept so zaručeným výsledkom. Okrem morského vlka tak pripravujem i pstruhy a pražmy.

4
porcie
80 min
príprava
20 min
na 200, potom 180 C °C

Suroviny

4 ks
2 ks
2 strúčiky
podľa potreby
4 ks
4 vetvičky
4 lístky
4 lístky
podľa potreby
1- 1,5 dl
podľa potreby
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si soľ, cesnak, cibuľu, všetky bylinky a samozrejme ryby.

    Morský vlk pečený v rúre na cibuľovej postieľke - obrázok 1
  2. 2

    Vypitvané ryby najskôr nožom zbavíme šupín, najlepšie v kuchynskom dreze. Pozor, pri príliš energickom čistení majú šupiny tendenciu rozprsknúť sa po celom okolí. Rybe ponecháme hlavu, plutvy i chvost

    Morský vlk pečený v rúre na cibuľovej postieľke - obrázok 2
  3. 3

    Vyčistené a umyté ryby naplníme bylinkami a plátkami cesnaku. Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska a vyložíme ňou vymastený plech tak, aby tvorila takmer súvislú vrstvu. Na kolieska cibule pokladieme ryby a hojne ich posolíme hrubozrnnou soľou. Hrobozrnná soľ má tú výhodu, že rybu či mäso posolí, ale nepresolí, lebo prebytok sa rozpustí a stečie pod rybu. Necháme odpočívať 1,5 až 2 hodiny na chladnom mieste.

    Morský vlk pečený v rúre na cibuľovej postieľke - obrázok 3
  4. 4

    Rúru predhrejeme na 200°C, ryby pokropíme olivovým olejom a polejeme bielym vínom. Dáme piecť, po 5 minútach znížime teplotu na 190°C a ešte asi 15 minút pokračujeme v pečení. Ryba je hotová vtedy, keď je mäkká aj cibuľa.

    Morský vlk pečený v rúre na cibuľovej postieľke - obrázok 4
  5. 5

    Upečené ryby možno na prvý pohľad nevyzerajú príliš vábne, no ľahko sa skladajú z plechu a netrhá sa im kožka, pretože ležali na cibuľkovej posteľke, ktorá sa medzitým do voňava upiekla.Pod kožou sú mäkké a šťavnaté, jednoducho jena báseň.

    Morský vlk pečený v rúre na cibuľovej postieľke - obrázok 5
  6. 6

    Podávame pokvapkané citrónovou šťavou, napríklad s varenými zemiakmi, varenou zeleninou alebo šalátom.Môžeme pridať aj upečenú cibuľu z positeľky. Na tanieri som ich odfotiť nestihla, boli však veľmi dobré, šťavnaté. Zapíjali sme ich suchým bielym argenínskym vínom Torrontés.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist