Morská šťuka

Morská šťuka v smotanovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Nieje to zrovna najzdravšia verzia prípravy ryby. Ale je veľmi chutná a rýchla... a aj to sa počíta :-)) Recept je od môjho obľúbeného Marco Pierre White.

4-6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rybu zbavíme kože a kostí. Nakrájame na filety. ( Určite sa môže použiť aj iný druh bielej ryby. )
  2. Na panvici rozpustíme maslo, posypeme múkou a jemne premiešavame, aby nevznikli hrudky.
  3. Pridáme smotanu a kocku kvalitného vývaru. Ja používam bio. Varíme na slabom ohni. ( Smotana sa dá sčasti nahradiť aj mliekom. )
  4. Po asi tak 15 minútach vložíme do panvice rybu, posolíme a pokoreníme. Ak sa vám zdá, že je málo omáčky alebo že je hustá, môžete doliať trochou mlieka. Varíme zakryté asi tak 10 minút, za ten čas by ryba mala byť hotová.
  5. Odstavíme a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
  6. U nás to podávame so zemiakovou kašou a maslovým hráškom.