Morská šťuka
Morská šťuka v smotanovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Nieje to zrovna najzdravšia verzia prípravy ryby.
Ale je veľmi chutná a rýchla... a aj to sa počíta :-))
Recept je od môjho obľúbeného Marco Pierre White.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Rybu zbavíme kože a kostí. Nakrájame na filety.
( Určite sa môže použiť aj iný druh bielej ryby. )
- Na panvici rozpustíme maslo, posypeme múkou a jemne premiešavame, aby nevznikli hrudky.
- Pridáme smotanu a kocku kvalitného vývaru. Ja používam bio. Varíme na slabom ohni.
( Smotana sa dá sčasti nahradiť aj mliekom. )
- Po asi tak 15 minútach vložíme do panvice rybu, posolíme a pokoreníme. Ak sa vám zdá, že je málo omáčky alebo že je hustá, môžete doliať trochou mlieka. Varíme zakryté asi tak 10 minút, za ten čas by ryba mala byť hotová.
- Odstavíme a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
- U nás to podávame so zemiakovou kašou a maslovým hráškom.