Morská šťuka na masle fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 8. apríla 2013
Morská šťuka na masle (fotorecept)
Foto: gordonko

...potom ako zmizlo rybý filé z našich pultou objavili sa kadejké náhražky ,,pangasius,, mi smrdí a je aj Zobraziť celý popis...potom ako zmizlo rybý filé z našich pultou objavili sa kadejké náhražky ,,pangasius,, mi smrdí a je aj mastný ,preto dávam prednosť morskej šťuke ,aj ked aj jej kvalita každým dňom klesá.

5-30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Príloha :
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    pripravené suroviny ..... 1kg morskej šťuky si opláchneme teplou vodou a zbavíme ju nánosu zamrznutej vody , potom ju jemne ,,vystískáme ,, a vytlačíme znej daľšiu vodu ..... potom filet vložíme do suchej utierky a jemne postláčame ...... pri troche šťastia nám ostane 600 gr ,,ryby,,

    Morská šťuka na masle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    rybu si jemne nasolíme a posypeme drcenou rascou ....syn rascu nelúbý , tak jemu som rybu osolil a poprášil čierným mletým korením

    Morská šťuka na masle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na grilovacej panvici si roztopíme kúsok masla

    Morská šťuka na masle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a rybu preložíme na panvicu osolenou stranou dolu ....povrch zas jemne osolíme okoreníme ...... asi za 4 - 5 min otočíme

    Morská šťuka na masle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    hotové podávame s varenými zemiakmi ..... niekto si rád rybu pokape citrónovou šťavou ...... DOBRÚ CHUŤ

    Morská šťuka na masle (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tiginko
ryba presne podľa mojej chuti a to ich veľmi nemusím. S týmito koreninami a na masielku, ako naša mama robievala. Síce už dnes vymýšľame aj iné zlepšeniny z lososa a iných ušľachtilých rýb, ale klasika nikdy nesklame, hlavne keď človek potrebuje niečo rýchle a ľahké
evusik
ja tomu - hovorím rýchlo pripravené, rýchlo zjedené - a nato je rybka ako stvorená, ja si ešte k takejto rybke robievam dresing... len pre toho môjho je to "hladné" jedlo .-)
soncya
@gordonko , super urobená rybka, len prídavok k Tvojmu komentáru: ... a keď máme šťastie, tak nám filety zostanú v jednom kuse a nerozpadnú sa ...... Pekný deň :)
gordonko
@soncya ...plne stebou súhlasim , len som nechcel až tak moc ,,rýpať,, ...ja pri obracaní ,,rybu,, podoberiem ( mam také dlhé placaté čudo - obracačku ) celú ,,rybu,, pridržiavam vidličkou a tak prevratim a veru aj vtedy sa mi koľkokrát rozpadne .....
gordonko
@evusik nielen pre toho Tvojho ,aj ja som ochvilku hladný ,ale chodim okolo taniera kde ešte zostalo od obeda a ,,uštipujem,, kým nieje tanier prázdný
evusik
@gordonko ja to riešim tak, že uvarím ešte nejakú echtovnú polievku, nech sa chalan zasýti a mne stačí tá ryba... šak ho nebudem počúvať ako stále zňúra, že čo by ešte zjedol... a je pokoj v rodine :-)
mesiar50
Ryby mám rád,ale hlavne vtedy keď sú už na taniery.
Kamoško dobre si to zmákol.Jedlo vyzerá lahodne ,
keď ťa poprosím hodíš kúsok ?
manya
takúto rýchlovku robievam podobne, u nás rybie filé kúpiš bez problémov.
gordonko
@evusik ...robíš chybu , nechaj ho nech si uvarý sám ..... čo myslíš ako som ja začínal

@mesiar50 kamoško smola , tá rybka už pláve na svojej poslednej ceste
silvi
nepustila ta ryba vodu? lebo ja vzdy ked pripravujem takto nejake rybie filety, tak pustia stavu v ktorej sa aj rozvaria :-(
gordonko
@silvi škoda že sis neprečítala bod 1,tam o vode v rybe píšem ..... ale ked mi dáš telefonné číslo ja Ti zavolám a poviem Ti to osobne
...pekný deň
tangarinka
jáááj tie ryby,ja som si tiež zlízla menšiu kritiku za vodnatú tresku :)...ale šikovný kuchár si poradí aj s tým to problémom...však:D
boxik
Takúto rybu mám v mrazničke , takže vďaka za tip. Inak sa mi páči to vtipné konštatovanie o tom úbytku váhy na 600 gramov čo je žiaľ pravda.No a to že pangasius smrdí ti potvrdím , ja ho nemôžem vziať do úst odvtedy čo som ho raz cítil po nafte.
silvi
@gordonko , ja mám prečítaný aj bod 1 a aj ostatné, napriek tomu, že podobne vysajem vodu z ryby sa mi tam stále nejaká nájde a uvoľní, hlavne keď pražím tie vybielené filety. Už dávno ich nekupujem, lebo sa bojím, že mi z toho vznikne na panvici halazlé
gordonko
@silvi jasne že trochu ano ale ta sa odparý .... ja nechávam rybu ešte hodinku dve na suchu až potom na maslo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia