Morčacie stehno dolné na paprike fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 2. júla 2016

Večer som vytiahol mäso z mrazničky, že sú to morčacie prsia. Bolo to tak zmrazené, že sa nedalo prečítať. Ráno som ostal prekvapený miesto morčacích prs to bolo stehno a ešte dolné. Tak som improvizoval. Veru sa vydarilo. Chutilo nám.

6
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1100 g
1 ks
1 ks
1 ks
1 PL
1 PL
1 KL
1/5 KL
1/3 KL
1/3 KL
5 g
5 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie stehno dolné ma šľachy tak som ho prerezal po dĺžke na tri kusy. Tieto kusy som osolil, okorenil mletým čiernym korením. Do hrnca v ktorom to budem robiť som dal olej a trochu masla. Na horúcom som to rychlo opiekol, aby sa mäso uzavrelo. To som potom vytiahol a do hrnca dal na výpek pór krájaný na kolieska. Chvíľu podusil a pridal papriky krájané na hrubšie slíže. Chvíľu miešal aby prešli teplom a pridal omáčky aj mäso späť do hrnca. Chvíľu to spolu podusil a pridal koreniny. Zalial som to horúcou vodou tak aby mäso vyčnievalo trochu nad ňu. Po rozvarení som oheň stiahol a nechal to tichučko variť.

    Morčacie stehno dolné na paprike (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Asi po pol hodine som pridal cesnak a soľ. Ďalej nechal pomalý variť. Tak po hodine pozrel mäso. Bolo mäkké a šľachy išli pekné vytiahnuť. Tak mäso som vybral na na tanier, vytiahol všetky šľachy z neho.

    Morčacie stehno dolné na paprike (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetku šťavu v hrnci som rozmixoval ponorným mixérom. Znovu mäso pridal do hrnca rozvaril a ešte dochutil. počas varenia mäsa som pripravil ryžu.

    Morčacie stehno dolné na paprike (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Máme hotovo môžeme servírovať. Je to veľmi chutne v tomto teplom dni. Prajem aj Vám dobrú chuť.

    Morčacie stehno dolné na paprike (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
A já si myslela, že se to děje jenom mně, že mraznička čaruje! Haha Chutný recept jsi vytvořil a o kompozici na talíři nemám pochybu - políbila tě múza! Tleskám!
V každom prípade výborné jedlo si navaril.-) tiež sa mi to stáva, že si neoznačím čo to je a potom improvizujem, lebo neviem čo s tým..ale dôležité je, že dobrý a chutný obed.-)
Krásné, perfektně vytuněné, chytře napravený omyl. No jak vidím nejsi sám kdo rozmrazí něco a ono je to něco jiného a hlavně já se považuji za mistra světa a tak nic nepopisuji (to přece poznám) a pak koukám jako puk, co jsem to vlastně vyndal. Tož tak.

Pridaj komentár k receptu: