Morčacie stehno dolné na paprike (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Večer som vytiahol mäso z mrazničky, že sú to morčacie prsia. Bolo to tak zmrazené, že sa nedalo prečítať. Ráno som ostal prekvapený miesto morčacích prs to bolo stehno a ešte dolné. Tak som improvizoval. Veru sa vydarilo. Chutilo nám.

6
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie stehno dolné ma šľachy tak som ho prerezal po dĺžke na tri kusy. Tieto kusy som osolil, okorenil mletým čiernym korením. Do hrnca v ktorom to budem robiť som dal olej a trochu masla. Na horúcom som to rychlo opiekol, aby sa mäso uzavrelo. To som potom vytiahol a do hrnca dal na výpek pór krájaný na kolieska. Chvíľu podusil a pridal papriky krájané na hrubšie slíže. Chvíľu miešal aby prešli teplom a pridal omáčky aj mäso späť do hrnca. Chvíľu to spolu podusil a pridal koreniny. Zalial som to horúcou vodou tak aby mäso vyčnievalo trochu nad ňu. Po rozvarení som oheň stiahol a nechal to tichučko variť.
  2. Asi po pol hodine som pridal cesnak a soľ. Ďalej nechal pomalý variť. Tak po hodine pozrel mäso. Bolo mäkké a šľachy išli pekné vytiahnuť. Tak mäso som vybral na na tanier, vytiahol všetky šľachy z neho.
  3. Všetku šťavu v hrnci som rozmixoval ponorným mixérom. Znovu mäso pridal do hrnca rozvaril a ešte dochutil. počas varenia mäsa som pripravil ryžu.
  4. Máme hotovo môžeme servírovať. Je to veľmi chutne v tomto teplom dni. Prajem aj Vám dobrú chuť.