Morčacie stehno dolné na paprike (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Večer som vytiahol mäso z mrazničky, že sú to morčacie prsia. Bolo to tak zmrazené, že
sa nedalo prečítať. Ráno
som ostal prekvapený miesto morčacích prs to bolo stehno a ešte dolné. Tak som
improvizoval. Veru sa vydarilo.
Chutilo nám.
6 porcií |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie stehno dolné ma šľachy tak som ho prerezal po dĺžke na tri kusy. Tieto kusy som osolil, okorenil mletým čiernym korením. Do hrnca v ktorom to budem robiť som dal olej a trochu masla. Na horúcom som to rychlo opiekol, aby sa mäso uzavrelo. To som potom vytiahol a do hrnca dal na výpek pór krájaný na kolieska. Chvíľu podusil a pridal papriky krájané na hrubšie slíže. Chvíľu miešal aby prešli teplom a pridal omáčky aj mäso späť do hrnca. Chvíľu to spolu podusil a pridal koreniny. Zalial som to horúcou vodou tak aby mäso vyčnievalo trochu nad ňu. Po rozvarení som oheň stiahol a nechal to tichučko variť.
- Asi po pol hodine som pridal cesnak a soľ. Ďalej nechal pomalý variť. Tak po hodine pozrel mäso. Bolo mäkké a šľachy išli pekné vytiahnuť. Tak mäso som vybral na na tanier, vytiahol všetky šľachy z neho.
- Všetku šťavu v hrnci som rozmixoval ponorným mixérom. Znovu mäso pridal do hrnca rozvaril a ešte dochutil. počas varenia mäsa som pripravil ryžu.
- Máme hotovo môžeme servírovať. Je to veľmi chutne v tomto teplom dni. Prajem aj Vám dobrú chuť.