Dusené morčacie srdcia

Morčacie srdiečka na červenej fazuli s kukuricou v paradajkovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sviatočný oddychový deň som volila tiež oddychové varenie.

3
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie srdiečka som umyla a utrela kuchynským papierom.
  2. Nakrájala som ich na menšie časti, teda pozdĺžne prekrojila na 4 časti.
  3. Na masti som spenila cibuľku.
  4. Pridala som srdiečka a dusila pokiaľ sa tekutina neodparila
  5. Pridala som mletú červenú paprika, soľ a korenie.
  6. Podliala som vodou ale iba 1 dl vody pridávam vždy naraz, nikdy viac. Pod pokrievkou pomaly dusila do mäkka. Ešte raz som podliala deci vody. Srdiečka sa dusili 45 min.
  7. Keď boli mäkké, pridala som túto konzervu a fazuľou, kukuricou a paradajkami. Nikdy v mojom varení nepoužívam konzervy, ani hotové polievky. Túto jedinú som dostala spolu s trnkovým a šípkovým lekvárom z Maďarska. Podľa toho čo je napísané na nej ide o produkty z BIO farmy /pravda je ukrytá vo hviezdach/.
  8. A spolu som ich nechala chvíľu prevrieť.
  9. Podávala som s cestovinami. Prajem vám dobrú chuť.
  10. Uvarila som k tomu hráškovú zeleninovú polievku s vajíčkom.