Dusené morčacie srdcia
Morčacie srdiečka na červenej fazuli s kukuricou v paradajkovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný sviatočný oddychový deň som volila tiež oddychové varenie.
3 porcie |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie srdiečka som umyla a utrela kuchynským papierom.
- Nakrájala som ich na menšie časti, teda pozdĺžne prekrojila na 4 časti.
- Na masti som spenila cibuľku.
- Pridala som srdiečka a dusila pokiaľ sa tekutina neodparila
- Pridala som mletú červenú paprika, soľ a korenie.
- Podliala som vodou ale iba 1 dl vody pridávam vždy naraz, nikdy viac. Pod pokrievkou pomaly dusila do mäkka. Ešte raz som podliala deci vody. Srdiečka sa dusili 45 min.
- Keď boli mäkké, pridala som túto konzervu a fazuľou, kukuricou a paradajkami. Nikdy v mojom varení nepoužívam konzervy, ani hotové polievky. Túto jedinú som dostala spolu s trnkovým a šípkovým lekvárom z Maďarska. Podľa toho čo je napísané na nej ide o produkty z BIO farmy /pravda je ukrytá vo hviezdach/.
- A spolu som ich nechala chvíľu prevrieť.
- Podávala som s cestovinami. Prajem vám dobrú chuť.
- Uvarila som k tomu hráškovú zeleninovú polievku s vajíčkom.