Morčacie prsia s karotkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
55 minút
na 200 °C

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. Karotku očistíme, nakrájame, uvaríme v osolenej vode, zlejeme a necháme odkvapkať. Cibuľu ošúpeme, spolu so slaninou nakrájame, mäso osolíme, okoreníme a posypeme červenou paprikou. Na panvici zohrejeme olej a mäso opečieme z každej strany.
  2. Vo výpeku opražíme cibuľu, slaninu, dáme na pekáč, vložíme do rúry a podlievame vývarom. Pečieme asi 40 minút, potom pridáme mrkvu a pečieme ešte 15 minút. Maizenu nahladko vymiešame s vínom, mäso vyberieme z pekáča, šťavu zahustíme maizenou a necháme prevrieť.
  3. Mäso nakrájame na plátky a podávame so zeleninou a ryžou.