Morčacie kúsky v marináde z medu, chilli, limetky a horčice, s hubovým bulgurom
Foto: mandarin999
Tip na chutný obed pre tých, čo majú radi jedlo jemne pálivé, jemne sladké a zároveň svieže a chutné. Ako prílohu som zvolila bulgur, Zobraziť celý popisTip na chutný obed pre tých, čo majú radi jedlo jemne pálivé, jemne sladké a zároveň svieže a chutné. Ako prílohu som zvolila bulgur, ktorý obsahuje množstvo živín a podporuje trávenie. Mnohí z nás túto zdravú a chutnú pochúťku doteraz neobjavili, no je na čase to zmeniť.
Suroviny
Marináda: | |
150 ml |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
z 1 limetky |
|
podľa chuti |
|
Ostatné suroviny: | |
500 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
50 - 70 g |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Marinádu si pripravíme dôkladným premiešaním všetkých surovín, ktoré sú uvedené v surovinách na marinádu. Morčacie prsia nakrájame na menšie kúsky, môžeme ešte posoliť, no nemusíme - záleží od toho ako máme ochutenú marinádu. Mäsko namarinujeme a necháme odležať v chladničke aspoň 12 hodín.
- 2
Po odležaní som mäsko opiekla z každej strany na rozpálenom oleji a poukladala do misy z jenskeho skla. Mäsko som piekla pri teplote 200 stupňov, dokedy sa nám krásne neupieklo. Tento spôsob prípravy som zvolila preto, lebo mäsko zostalo krásne jemné, chutné a najmä šťavnaté (vytvorilo si šťavu).
- 3
Bulgur sa dá pripravovať rôznymi spôsobmi. Ja som ho tentokrát opražila na olivovom oleji z každej strany, podliala ho asi 0,5l vývarom, osolila a nechala priviesť k varu. Povarila som asi 5 minút, pridala maslo, aby dostal krémovejšiu konzistenciu. Podľa potreby dochutila soľou a korením a nechala odležať pod zakrytou pokrievkou.
- 4
Na kúsku masla som jemne orestovala na kocky nakrájané šampióny, ktoré som potom vmiešala do bulguru. Nakoniec som k nemu vmiešala kúsky čerstvej bazalky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
5*****
Priznám sa, že to nikdy nestopujem. Mäsko počas prípravy kontrolujem a chutnám, aby som vedela kedy je hotové. Každý máme radi inak, veľa záleží aj od rúry. Približne 15 - 20 minút.
Mäsko som robila v rúre preto, lebo si spraví omnoho viac šťavy, ako keby bolo spravené na panvičke :-) mám to odskúšané a to bol jediný dôvod :-) recepty si každý prispôsobuje podľa seba :-)
Aby sme sa pochopili, opražením som myslela jemne orestovať a premiešavať, podobne ako robím ryžu.Nemyslela som opekanie do hneda ako napr. pri tarhoni. A co sa samotneho bulguru tyka, da sa pripravovat viacerymi sposobmi, treba vyskusat a najst si ten najoblubenejsi :-)
to je v poriadku samozrejme a ja to chápem :) aj to, že ti to mohlo prísť smiešne, totižto všade sa hovorí inak a niekedy neviem aký pojem je lepšie použiť, aby tomu všetci rovnako pochopili :D
Musela jsem trošku improvizovat - málo krůtího masa (takže mix se sojovým), plnotučná hořčice, citronová šťáva a lesní houby (neměla jsem dijonskou, limetku ani žampiony :-)
Recept jsem uložila do KK a příště všechno dokoupím :-) Díky!