Morčacia roláda s hubovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát mäsa, ktorý ešte naklepeme. Umyjeme a nadrobno pokrájame všetky 3 papriky a cibuľu. Šampiňóny očistíme, pokrájame a podusíme na 2 PL oleja spolu s paprikou a cibuľou. Necháme vychladnúť. Polovicu zeleninovej zmesi odložíme bokom a neskôr z nej pripravíme lahodnú omáčku.
  2. Druhú polovicu zeleninovej zmesi zmiešame so strúhankou, šľahačkou, žĺtkami, posekanými bylinkami a klobásou nakrájanou nadrobno. Všetko dochutíme soľou, korením a paprikou. Potom plnku rozotrieme po mäsovom pláte, posypeme parmezánom, opatrne zrolujeme a previažeme tenkým špagátikom.
  3. Pripravenú roládu najprv opečieme na oleji, potom na pekáč pridáme k mäsu druhú cibuľu nakrájanú na hrubšie kusy a paradajky, prilejeme biele víno a pečieme asi hodinu v dobre vyhriatej rúre. Upečené mäso vyberieme z výpeku a odložíme na teplé miesto.
  4. Šťavu z výpeku (aj so zeleninou) a vývar vyšľaháme v mixéri, potom vylejeme do kastrólika, pridáme zvyšnú zeleninovú zmes a uvedieme do varu. Takto upravenú omáčku podávame k roláde. Roládu podávame pokrájanú na úhľadné plátky, posypané petržlenovou vňaťou.