Morčacia roláda s hráškom

Autor receptu: peter64

aj tento je s tohoto časopisu.

Postup

  1. Morčacie prsia narežeme tak aby vznikol jeden celistvý plát mäsa. Na panvici si spravíme praženicu, ktorú zmiešame z posekanými listami bazalky a z mrazeným hráškom(roláda sa s ním lepšie točiť).Mäso osolíme okoreníme a potrieme pripravenou zmesou a stočíme previažeme niťou a sprudka opečieme zo všetkých strán.
  2. Do rímskeho hrnca alebo pekáča dáme celu mrkvu petržlen a nelúpanú cibuľu vložíme orestovanú roládu podlejeme 400 ml vody. Pečieme príkríte 45 minút posledných 15 minút odkryté. Výpek scedíme a pridáme zvyšok hrášku čo sa nevošiel do rolády. Zahustíme to zapraškou a pre zjemnenie chuti pridáme maslo.