Morčacia roláda plnená zeleninou
Autor receptu: miloss2
Lahodná a chutná roláda, pre tých, ktorí majú radi hydinu.
6 porcií |
45 minút príprava |
65 minút na 160 °C |
Postup
- morčacie prsia rozrežeme na plát, ktorý jemne rozklepeme
- mrkvu a petržlen nakrájame na kocky a udusíme na troche oleja, potom pridáme hrášok, trochu č. korenia a soli. Necháme vychladiť.
- Rozšľahané vajce zmiešame so smotanou a strúhankou na kašu.
- Rozklepaný plát osolíme a potrieme horčicou. Potom natrieme kašu zo strúhanky a nakoniec dáme udusenú zeleninu.
- Zatočíme do rolády, zviažeme niťou a zabalíme do alobalu. Dáme piesť do rúry podliate vodou na 160 stupňov. Po 50-tich minútach otvoríme alobal a ešte 15 minút dopekáme. Podávame za tepla aj studena. Dobrú chuť.