Morčacia roláda plnená zeleninou

Autor receptu: miloss2

Lahodná a chutná roláda, pre tých, ktorí majú radi hydinu.

6
porcií
45 minút
príprava
65 minút
na 160 °C

Postup

  1. morčacie prsia rozrežeme na plát, ktorý jemne rozklepeme
  2. mrkvu a petržlen nakrájame na kocky a udusíme na troche oleja, potom pridáme hrášok, trochu č. korenia a soli. Necháme vychladiť.
  3. Rozšľahané vajce zmiešame so smotanou a strúhankou na kašu.
  4. Rozklepaný plát osolíme a potrieme horčicou. Potom natrieme kašu zo strúhanky a nakoniec dáme udusenú zeleninu.
  5. Zatočíme do rolády, zviažeme niťou a zabalíme do alobalu. Dáme piesť do rúry podliate vodou na 160 stupňov. Po 50-tich minútach otvoríme alobal a ešte 15 minút dopekáme. Podávame za tepla aj studena. Dobrú chuť.