Morčacia pečeň s jablkovým pyré a zeleninou
Autor receptu: elixir
Opäť jedna variácia na pečeň (1355 kJ).
1 porcia |
10 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Pečeň a cibuľku nakrájame na drobno, z cibuľky si trošku dáme bokom. Časť z nej a pečienku opečieme na masielku... Medzitým ošúpeme zemiaky, na drobno nakrájame a dáme variť.
- Dáme si dusiť cibuľku a papriku do mäkka, okoreníme kmínom a bylinkovou soľou. Kým sa dusia, očistíme a nakrájame šampiňóny, šalát.
- Po 10 minútach k pečeni pridáme slepačí vývar, okoreníme majoránom, premiešame, podusíme.
Pridáme aj jablkové pyré a dobre premiešame, necháme prevrieť.
- Okoreníme, zľahučka osolíme a môžeme podávať so zemiakmi a zeleninou.
- Porcia popísaná v tomto recepte má 1355 kJ. Z toho:
bielkoviny 22g
tuky 14,5g
sacharidy 29,5g
cholesterol 269mg - Tip: 150g šampiňónov obsahuje iba 1g tuku.
Okrem množstva cholesterolu (200mg) sa v 100g pečene nachádza i približne 20g bielkovín.