Morčacia pečeň s jablkovým pyré a zeleninou

Autor receptu: elixir

Opäť jedna variácia na pečeň (1355 kJ).

1
porcia
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pečeň a cibuľku nakrájame na drobno, z cibuľky si trošku dáme bokom. Časť z nej a pečienku opečieme na masielku... Medzitým ošúpeme zemiaky, na drobno nakrájame a dáme variť.
  2. Dáme si dusiť cibuľku a papriku do mäkka, okoreníme kmínom a bylinkovou soľou. Kým sa dusia, očistíme a nakrájame šampiňóny, šalát.
  3. Po 10 minútach k pečeni pridáme slepačí vývar, okoreníme majoránom, premiešame, podusíme. Pridáme aj jablkové pyré a dobre premiešame, necháme prevrieť.
  4. Okoreníme, zľahučka osolíme a môžeme podávať so zemiakmi a zeleninou.
  5. Porcia popísaná v tomto recepte má 1355 kJ. Z toho:

    bielkoviny 22g
    tuky 14,5g
    sacharidy 29,5g
    cholesterol 269mg
  6. Tip: 150g šampiňónov obsahuje iba 1g tuku.
    Okrem množstva cholesterolu (200mg) sa v 100g pečene nachádza i približne 20g bielkovín.