Morčacia pečeň na zelenine (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Jedlo samo o sebe je pomerne diétne, od príloh(y) záleží, nakoľko diétnym aj zostane. Morčacia pečeň na mrkve, póre, šampiňónoch a paradajkách.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyjeme, očistíme si zeleninu a morčaciu pečeň. Mrkvu nakrájame na menšie kúsky, šampiňóny na plátky, paradajky na polovice, pór na kolieska, cibuľu na malé kúsky. Morčaciu pečeň pokrájame.
- Na panvici si rozpálime maslo a dáme naň opražiť pečeň s cibuľkou.
- Keď už zhnedla, pridáme šampiňóny, mrkvu a ešte chvíľku pražíme.
- Keď šampiňóny zmäknú a jemne zhnednú, do panvice prilejeme aj kurací vývar, zakryjeme a 15 minút dusíme.
- Päť minút pred koncom dusenia vložíme na panvicu aj paradajky a pór (ten tak zostane pekne celý v kolieskach, ale pritom sa prevarí), okoreníme šalviou. Nakoniec odstavíme z plameňa, už len dochutíme čiernym korením a soľou, na tanieri posypeme sušenou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
- Ako prílohu som spravila curry ryžu zmiešanú so sušenou petržlenovou vňaťou, na vrch som dala čerstvú vňať na ozdobu. Na okraj taniera som dala sladkú mini-prílohu z červenej čakanky, banánu a brusníc.