Morčací guláš (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Tento guláš,robím mojim mužom,keď sa vrátia z húb.Čaká ich už hrniec chutného jedla,ktoré posilní.Rozprávajú príhody a zážitky,ktoré majú z hubačky.Je to pokračovanie pobytu v prírode ,ale už za stolom v jedálni.Atmosféru prežitého evokuje už len prípitok kališteka dobrej slivovičky a práve tento guláš.
25 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Ingrediencie.
- Na oleji spením dve veľké na drobno pokrájané cibule.
- Keď je cibuľka spenená,umyté vykostené morčacie stehná,pokrájané na kocky,pridám do rozpáleného tuku s cibuľkou,aby sa mäsko opieklo a uzavrelo.Nechám ho dusiť vo vlastnej šťave.Potom mäsko prichutím koreninami a pridám papriku aj paradajky.
- Takto sa mäsko dusí asi 15 minút.
- Na kolieska pokrájanú zeleninu primiešam k mäsku. Prilejem asi 4 dcl vody.
- Za zeleninkou pridám na poli uvarené zemiačky aj s vodou,v ktorej sa varili.
- Guláš zahusťujem dvomi na drobno nastrúhanými zemiakmi.Žiadna múka ani zásmažka.
- Na pol uvarené zemiaky pridané do gulášu.
- Takto po doliati a varení získam 5l chutného,nie mastného gulášu,na ktorom si všetci pochutnáme.