Morčací guláš (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Tento guláš,robím mojim mužom,keď sa vrátia z húb.Čaká ich už hrniec chutného jedla,ktoré posilní.Rozprávajú príhody a zážitky,ktoré majú z hubačky.Je to pokračovanie pobytu v prírode ,ale už za stolom v jedálni.Atmosféru prežitého evokuje už len prípitok kališteka dobrej slivovičky a práve tento guláš.

25 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie.
  2. Na oleji spením dve veľké na drobno pokrájané cibule.
  3. Keď je cibuľka spenená,umyté vykostené morčacie stehná,pokrájané na kocky,pridám do rozpáleného tuku s cibuľkou,aby sa mäsko opieklo a uzavrelo.Nechám ho dusiť vo vlastnej šťave.Potom mäsko prichutím koreninami a pridám papriku aj paradajky.
  4. Takto sa mäsko dusí asi 15 minút.
  5. Na kolieska pokrájanú zeleninu primiešam k mäsku. Prilejem asi 4 dcl vody.
  6. Za zeleninkou pridám na poli uvarené zemiačky aj s vodou,v ktorej sa varili.
  7. Guláš zahusťujem dvomi na drobno nastrúhanými zemiakmi.Žiadna múka ani zásmažka.
  8. Na pol uvarené zemiaky pridané do gulášu.
  9. Takto po doliati a varení získam 5l chutného,nie mastného gulášu,na ktorom si všetci pochutnáme.