Pečené bravčové mäso

Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Dnešný obed nám veľmi chutil aj bez pridávania múky...

Postup

  1. Moravský vrabec: Bravčové plece nakrájame na približne rovnako väčšie kúsky. Mäso vložíme do pekáča, osolíme, posypeme rascou, pridáme ošúpanú nahrubo nakrájanú cibuľu a na drobno nakrájaný cesnak. Podlejeme vodou a dáme piecť do horúcej rúry.
  2. V priebehu pečenia mäso polievame vlastným výpekom, prípadne teplou vodou a obraciame. Do mäkka upečené mäso bolo dnes iba s výpekom bez múky.
  3. Dusená nová hlávková kapusta: Očistenú a hlúbiku zbavenú hlávku kapusty nakrájame na široké rezance. Cibuľu nakrájame na drobno, orestujeme s rascou a pridáme pre farbu trošku mletej červenej papriky. Podlejeme vodou, pridáme soľ, cukor a vložíme nakrájanú kapustu, ktorú dusíme do mäkka. Občas skontrolujeme, premiešame a v prípade potreby podlejeme. Ochutnáme a podľa vlastnej chuti dáme ocot. Dnes ani kapusta nebola zahusťovaná múkou. Bola len s malým množstvom vlastnej šťavy.
  4. Príloha boli varené zemiaky alebo žemľové knedľe.