Tvarohové koláče
Moravské koláče
Autor receptu: bavimapiect
Chutné moravské koláčiky, na ktorých si vždy s rodinkou pochutíme. Najčastejšie ich robím pri nejakej príležitosti, či už je to
rodinná oslava alebo návšteva... alebo len tak pre chuť na víkend.
20-30 porcií |
60 minút príprava |
Postup
- Z časti vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások a necháme chvíľku vykysnúť.
- Potom preosejeme hladkú múku, pridáme kvások, olej, vajce, štipku soli a zvyšné mlieko. Spracujeme vláčne cesto, ktoré vypracujeme a dáme kysnúť.
- Zatiaľ sa pustíme do prípravy posýpky: Maslo necháme zmäknúť, pridáme múku a kryštálový cukor. Zamiešame to dokopy a zmes na posýpku je hotová.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na menšie štvorčeky, rozvaľkáme a naplníme tvarohovou plnkou (tvaroh + práškový a vanilkový cukor). Zabalíme do tvaru guľky, poukladáme na vymastený plech, roztlačíme a v strede urobíme jamku, do ktorej dáme lekvár a posypeme pripravenou posýpkou.
- Koláče potrieme rozšľahaným vajcom, necháme vykysnúť a pečieme v mierne vyhriatej rúre do ružova. Dobrú chuť!