Kuracie soté
Moravanské kuracie rezance (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Trocha pikantnejšia verzia kuracích kúskov.* Moravanka je sterilizovaná zeleninová zmes ktorá sa dá bežne kúpiť. Jej použitie je
veľmi všestranné, toto je jeden z mnohých spôsobov na výborné jedlo trocha netradičnej, ale lahodnej sladkokyslej chuti.
Postup
- Kuracie prsia opláchneme, osušíme a narežeme na rezance.
- Zalejeme ich sójovou omáčkou a olejom, okoreníme, premiešame a dáme chladničky odležať asi na 2 hodiny.
- Moravanku scedíme a väčšie kusy zeleniny pokrájame na menšie časti. Nálev odložíme.
- Na oleji orestujeme nakrájanú bielu časť jarnej cibuľky.
- Pridáme kuracie mäso a prudko opečieme do biela.
- Pridáme zeleninu z Moravanky a horčicu. Krátko orestujeme.
- Pridáme polovicu nálevu, prípadne dolejeme vodou a dusíme zakryté asi 15 minút.
- Vo zvyšku nálevu rozmiešame kukuričný škrob...
- ... a pridáme k mäsu. Potom už varíme asi 1 minútu. Ochutíme chilli omáčkou alebo štipkou cukru, prípadne soľou.
- Podávame s hranolkami, pečenými zemiakmi alebo ryžou. Posypeme nasekanou vňaťou z cibuľky.