Kuracie soté

Moravanské kuracie rezance (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Trocha pikantnejšia verzia kuracích kúskov.* Moravanka je sterilizovaná zeleninová zmes ktorá sa dá bežne kúpiť. Jej použitie je veľmi všestranné, toto je jeden z mnohých spôsobov na výborné jedlo trocha netradičnej, ale lahodnej sladkokyslej chuti.

Postup

  1. Kuracie prsia opláchneme, osušíme a narežeme na rezance.
  2. Zalejeme ich sójovou omáčkou a olejom, okoreníme, premiešame a dáme chladničky odležať asi na 2 hodiny.
  3. Moravanku scedíme a väčšie kusy zeleniny pokrájame na menšie časti. Nálev odložíme.
  4. Na oleji orestujeme nakrájanú bielu časť jarnej cibuľky.
  5. Pridáme kuracie mäso a prudko opečieme do biela.
  6. Pridáme zeleninu z Moravanky a horčicu. Krátko orestujeme.
  7. Pridáme polovicu nálevu, prípadne dolejeme vodou a dusíme zakryté asi 15 minút.
  8. Vo zvyšku nálevu rozmiešame kukuričný škrob...
  9. ... a pridáme k mäsu. Potom už varíme asi 1 minútu. Ochutíme chilli omáčkou alebo štipkou cukru, prípadne soľou.
  10. Podávame s hranolkami, pečenými zemiakmi alebo ryžou. Posypeme nasekanou vňaťou z cibuľky.